Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00

Основні партнери Києва


АВСТРАЛІЯ

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Австралією становив $27 135,9 тис.дол. США: експорт – $11 470,3 тис.дол. США (0.09% від загального обсягу), імпорт – $15 665,6 тис.дол. США (0.07% від загального обсягу).

Основні статті експорту: сигарети з фільтром; вентилятори з електричним двигуном потужністю не більш як 125 Вт; фармацевтична продукція; іграшки, ігри та спортивний інвентар; машини та апарати для паяння або зварювання; електрообладнання звукове обо візуальне сигналізаційне; шини та покришки для легкових автомобілів; труби, трубки і шланги та їх фітінги із пластмаси; літальні апарати, космічні апарати та їх частини.

Основні статті імпорту: золото; вина виноградні; фармацевтична продукція; електричні машини, обладнання та їх частини; апаратура для запису або відтворення звуку, телевізійна апаратура для запису та відтворення зображення і звуку, їх частини та приладдя; прилади та апарати оптичнi, фотографічні.

АВСТРІЯ

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Австрією становив $237 511,8 тис.дол. США: експорт – $20 273,0 тис.дол. США (0.16% від загального обсягу), імпорт – $217 238,8 тис.дол. США (0.9% від загального обсягу).

Основні статті експорту: вироби із деревини; скло та вироби із скла; насоси повітряні або вакуумні, повітряні або інші газові компресори та вентилятори; машини та механічні пристрої спеціального призначення; машини та обладнання для с/г; макаронны вироби; папір, картон, целюлозна вата; металоконструкції; одяг та додаткові речі до одягу, текстильні; папір та картон для утилізації.

Основні статті імпорту: фармацевтична продукція; турбіни гідравлічні; центрифуги; верстати для обробки дерева; машини та обладнання для с/г; машини для використання у текстильній промисловості; інструменти ручні; верстати ткацькі; легкові авто, трактори, авто спеціального призначення, мотоцикли; засоби для прання, миття; шоколад та інші готові харчові продукти з вмістом какао; прилади та апарати оптичні, фотографічні, кінематографічні, контрольні, вимірювальні, медичні або хірургічні, їх частини та приладдя; різноманітна хімічна продукція.

АЗЕРБАЙДЖАН

File:Flag of Azerbaijan.svg Azerbaijan Tour (190997),Holdiay Packages to Baku CNN: Heydar Aliyev Center among 6 nominees for RIBA award   

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Азербайджаном становив $135 889,5 тис.дол. США: експорт – $77 929,1 тис.дол. США (0.63% від загального обсягу), імпорт – $57 960,4 тис.дол. США (0.24% від загального обсягу).

Основні статті експорту: фармацевтична продукція; тютюн і промислові замінники тютюну; м'ясо та їстівні субпродукти; папір і картон; вироби з паперової маси, паперу або картону; масло вершкове; молоко та вершки; сири; натуральний мед; їстівні продукти тваринного походження; готові продукти із зерна зернових культур, борошна, крохмалю або молока; борошняні кондитерські вироби; електричні машини, обладнання та їх частини.

Основні статті імпорту: їстівні плоди та горіхи; шкірки цитрусових або динь; інші готові текстильні вироби; одяг та текстильні вироби, що використовувалися; ганчір'я; палива мінеральні; нафта та продукти її перегонки; бітумінозні речовини; воски мінеральні; чай; пластмаси, полімерні матеріали та вироби із них; овочі (помідори, картопля, цибуля).

БЕЛЬГІЯ

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Бельгією становив $416 580,5 тис.дол. США: експорт – $143 693,1 тис.дол. США (1.16% від загального обсягу), імпорт – $272 887,4 тис.дол. США (1.13% від загального обсягу).

Основні статті експорту: скло та вироби із скла; різні готові вироби; деревина і вироби із деревини; деревне вугілля; пластмаси, полімерні матеріали та вироби із них; насоси повітряні або вакуумні, повітряні або інші газові компресори та вентилятори; причепи та напівпричепи; меблі та їх частини; основи матраці; постільні речі та подібні вироби (матраци, ковдри, диванні подушки); мед натуральний.

Основні статті імпорту: фармацевтична продукція; різноманітна хімічна продукція; котли парові; установки для кондиціонування повітря;  насоси повітряні або вакуумні; верстати ткацькі; обладнання друкарське; автомобілі легкові, трактори, вантажні автомобілі, причепи; пластмаси, полімерні матеріали та вироби із них;  алкогольні та безалкогольні напої.

БОЛГАРІЯ

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Болгарією становив $281 476,2 тис.дол. США: експорт – $133 612,0 тис.дол. США (1.08% від загального обсягу), імпорт –$147 864,2 тис.дол. США (0.61% від загального обсягу).

Основні статті експорту: насоси повітряні або вакуумні, повітряні або інші газові компресори та вентилятори; машини для с/г; макаронні вироби; хлібобулочні, борошняні кондитерські вироби; шоколад та інші готові харчові продукти з вмістом какао; вироби із деревини; пластмаси, полімерні матеріали та вироби із них; інші меблі та їх частини; основи матрацні; постільні речі та подібні вироби; меблі для сидіння; шини та покришки; фармацевтична продукція. 

Основні статті імпорту: фармацевтична продукція; електричні машини, обладнання та їх частини; парфумерні, косметичні та туалетні препарати; котли, машини, обладнання та механічні пристрої, їх частини; шоколад та інші готові харчові продукти з вмістом какао; різні харчові продукти; кава; вироби з чорних металів.

СПОЛУЧЕНЕ КОРОЛІВСТВО ВЕЛИКОЇ БРИТАНІЇ ТА ПІВНІЧНОЇ ІРЛАНДІЇ

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Великою Британією становив $587 240,2 тис.дол. США: експорт – $238 749,4 тис.дол. США (1.92% від загального обсягу), імпорт – $348 490,8 тис.дол. США (1.45% від загального обсягу).

Основні статті експорту: макаронні вироби; хлібобулочні, борошняні кондитерські вироби; насоси повітряні або вакуумні, повітряні або інші газові компресори та вентилятори; машини, механічні пристрої спеціального призначення; різні готові вироби; електрична апаратура для комутації; машини та апарати для паяння або зварювання; телефонні апарати; металоконструкції алюмінієві; гумові шини та покришки; конвеєрні стрічки; одяг та додаткові речі до одягу, текстильні; вироби із деревини; фармацевтична продукція.

Основні статті імпорту: фармацевтична продукція; самохідні бульдозери; автонавантажувачі; центрифуги; обладнання для зважування; насоси повітряні або вакуумні, повітряні або інші газові компресори та вентилятори; алкогольні та безалкогольні напої; різноманітна хімічна продукція; легкові автомобілі; прилади та пристрої, що використовуються у медиціні; електричні машини, обладнання та їх частини; пластмаси, полімерні матеріали та вироби із них; засоби для прання; мило; мастильні матеріали; парфумерні, косметичні та туалетні препарати; риба. 

ЄГИПЕТ

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Єгиптом становив $594 666,9 тис.дол. США: експорт – $571 609,9 тис.дол. США (4.6% від загального обсягу), імпорт – $23 057,0 тис.дол. США (0.1% від загального обсягу).

Основні статті експорту: маргарин; верстати для обробки різних матеріалів; насоси повітряні або вакуумні, повітряні або інші газові компресори та вентилятори; фармацевтична продукція; зерно зернових культур, оброблене іншими способами; крупи; пігменти; фарба друкарська; органічні синтетичні барвники; молоко та вершки; молочна сироватка; електричні машини, обладнання та їх частини; шини та покришки; різні харчові продукти; парфумерні, косметичні та туалетні препарати; мило; засоби для прання.

Основні статті імпорту: цитрусові; виноград; фіники; інжир; ананаси; авокадо; гуаява; манго; одяг та додаткові речі до одягу, текстильні, трикотажні; цибуля; картопля; помідори; фармацевтична продукція; пластмаси, полімерні матеріали та вироби із них; різні харчові продукти; шини та покришки; керамічні вироби.

ІЗРАЇЛЬ

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Ізраїлем становив $292 508,7 тис.дол. США: експорт – $167 459,6 тис.дол. США (1.35% від загального обсягу), імпорт – $125 049,1 тис.дол. США (0.52 % від загального обсягу).

Основні статті експорту: фармацевтична продукція; молоко та вершки; масло вершкове; яйця; вироби з деревини; риба (солона, сушена, в розсолі, копчена); рибне філе; алкогольні та безалкогольні напої; котли, машини, обладнання і механічні пристрої; різні харчові продукти; органічні хімічні сполуки; різноманітна хімічна продукція.

Основні статті імпорту: різноманітна хімічна продукція; фармацевтична продукція; пластмаси, полімерні матеріали та вироби із них; прилади та пристрої, що використовуються у медицині; контрольні або вимірювальні прилади; інші барвникові матеріали; фарба друкарська; телефонні апарати; фініки, інжир, ананаси, авокадо; цитрусові.

ІНДІЯ

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Індією становив $1 387 170,8 тис.дол. США: експорт – $1 011 969,7 тис.дол. США (8.14% від загального обсягу), імпорт – $375 201,1 тис.дол. США (1.56% від загального обсягу).

Основні статті експорту: інші товари; фармацевтична продукція; вироби із деревини; органічні хімічні сполуки; обладнання для промислового приготування або виробництва харчових продуктів або напоїв; насоси повітряні або вакуумні, повітряні або інші газові компресори та вентилятори; двигуни та генератори, електричні; печі та камери промислові; шкіра додатково оброблена.

Основні статті імпорту: фармацевтична продукція; органічні хімічні сполуки; телефонні апарати; трансформатори електричні; двигуни та генератори, електричні; електрична апаратура для комутації; шини та покришки; чай; кава; прянощі; частини призначені для двигунів; центрифуги; вали трансмісійні; бульдозери; двигуни внутрішнього згорання; насоси для рідин; різні харчові продукти; пластмаси, полімерні матеріали та вироби із них; мотоцикли; трактори; частини для моторних транспортних засобів.

ІНДОНЕЗІЯ

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Індонезією становив $379 702,8 тис.дол. США: експорт – $288 653,9 тис.дол. США (2.32% від загального обсягу), імпорт – $91 048,9 тис.дол. США (0.38% від загального обсягу).

Основні статті експорту: інші товари; прилади та пристрої, що використовуються у медицині; яхти та інші плавучі засоби для дозвілля або спорту; мастильні матеріали; засоби для прання; машини, обладнання промислове або лабораторне з електричним чи неелекричним нагріванням; машини автоматичного оброблення інформації; мікрофони; електрообладнання звукове або візуальне сигналізаційне; хлібобулочні, борошняні кондитерські вироби із вмістом або без какао; зерно зернових культур оброблене іншими способами.

Основні статті імпорту: взуття; електричні водонагрівачі; електробритви; телефонні апарати; трансформатори електричні; первинні елементи та первинні батареї; холодильники; обладнання друкарське; центрифуги; папір та картон; паперові серветки; інструменти музичні; іграшки, ігри та спортивний інвентар; шини та покришки; чай; кориця; кава; мускатний горіх; гвоздика.

РЕСПУБЛІКА ІРАК

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Іраком становив $306 807,5 тис.дол. США: експорт – $306 785,6 тис.дол. США (2.47% від загального обсягу), імпорт – 21,9 тис.дол. США (0.0001% від загального обсягу).

Основні статті експорту: фармацевтична продукція; цигарки; борошняні кондитерські вироби; кондитерські вироби з цукру; м'ясо (птиці, великої рогатої худоби); парфумерні, косметичні та туалетні препарати; вироби із деревини; лічильники (газові, рідини, електроенергії); шоколад та інші готові харчові продукти з вмісом какао; маргарин; олія соняшникова.

Основні статті імпорту: частини обладнання; рис.

ІСЛАМСЬКА РЕСПУБЛІКА ІРАН

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Іраном становив $235 122‬ тис.дол. США: експорт – $217 684,8 тис.дол. США (1.75% від загального обсягу), імпорт – $17 437,2 тис.дол. США (0.07% від загального обсягу).

Основні статті експорту: різні харчові продукти; какао-порошок; мастильні матеріали; насоси для рідин; машини та обладнання для збирання с/г культур; інши двигуни та силові установки; крани, клапани, вентилі; обладнання для обробки гуми; вали трансмісійні; зерно зернових культур оброблене; маргарин.

Основні статті імпорту: виноград; фініки; персики; абрикоси; сливи; фармацевтична продукція; плоди, горіхи; пластмаси, полімерні матеріали та вироби із них; овочева продукція; продукція неорганічної хімії; вироби з чорних металів; килими; вироби з каменю.

ІСПАНІЯ

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Іспанією становив $900 771,3 тис.дол. США: експорт – $505 983,5 тис.дол. США (4.07% від загального обсягу), імпорт– $394 787,8 тис.дол. США (1.64% від загального обсягу).

Основні статті експорту: різні готові вироби; пульти, панелі, консолі, столи, розподільні щити та інші основи для контролю та розподілу електричного струму; електрична апаратура для комутації; електронні інтегровані схеми; насоси повітряні або вакуумні, повітряні або інші газові компресори та вентилятори; машини та механічні пристрої спеціального призначення; макаронні вироби; пластмаси, полімерні матеріали та вироби із них; вироби із деревини; інші барвникові матеріали; вироби із скла; вироби із чорних металів.

Основні статті імпорту: різноманітна хімічна продукція; фармацевтична продукція; котли парові або інші парогенуруючі котли; крани, клапани, вентилі та аналогічна арматура для трубопроводів; насоси для рідин; машини посудомийні; вино; спирт; пиво; безалкогольні напої; запчастини для авто; вантажні та легкові авто; трактори; причепи; парфуми; засоби для догляду за волоссям; косметичні препарати; хурма; журавлина, чорниця; цитрусові; абрикоси; персики; сливи; манго; інжир; яблука, груші; горіхи; електричні водонагрівачі; акумулятори; керамічні вироби.

ІТАЛІЯ

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Італією становив $1 510 539,8 тис.дол. США: експорт – $340 148,5 тис.дол. США (2.74% від загального обсягу), імпорт – $1 170 391,3 тис.дол. США (4.86% від загального обсягу).

Основні статті експорту: вироби із скла; шкури необроблені і шкіра вичинена; насоси повітряні або вакуумні, повітряні або інші газові компресори та вентилятори; машини с/г для оброблення грунту, газонів; прилади та апаратура для автоматичного регулювання або керування; пульти, панелі, консолі, столи, розподільні щити та інші основи для контролю та розподілу електричного струму; діоди, транзистори та аналогічні напівпровідникові пристрої; електрообладнання звукове або візуальне сигналізаційне; інші барвникові матеріали; насіння, плоди та спори для сівби; золото; біжутерія; мед натуральний.

Основні статті імпорту: машини та механічні пристрої спеціального призначення; крани, клапани, вентилі та аналогічна арматура для трубопроводів; холодильники; машини посудомийні; насоси для рідин; обладнання для промислового приготування або виробництва харчових продуктів чи напоїв; фармацевтична продукція; електричні водонагрівачі; печі та камери промислові або лабораторні; вино; безалкогольні напої; прилади і пристрої, що використовуються у медицині; окуляри; пластмаси, полімерні матеріали та вироби із них; вантажні та легкові авто; запчастини; причепи; трактори; мотоцикли; меблі; кава.

ЙОРДАНІЯ

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Йорданією становив $48 311,2 тис.дол. США: експорт – $45 701,9 тис.дол. США (0.37% від загального обсягу), імпорт – $2 609,3 тис.дол. США (0.01% від загального обсягу).

Основні статті експорту: інші товари; маргарин; олія соняшникова; кондитерські вироби з цукру; хлібобулочні, борошняні кондитерські вироби; шоколад та інші готові харчові продукти з вмістом какао; насоси повітряні або вакуумні, повітряні або інші газові компресори та вентилятори; обладнання для промислового приготування або виробництва харчових продуктів або напоїв; насоси для рідин; макуха та інші тверді відходи; пластмаси, полімерні матеріали та вироби із них; різні харчові продукти.

Основні статті імпорту: інші товари; фарба друкарська, чорнило; фарби та лаки; фармацевтична продукція; одяг; фініки; суниці та полуниці; добрива; суміші запашних речовин; косметичні препарати; олії ефірні; центрифуги; обладнання для промислового приготування або виробництва харчових продуктів або напоїв; інші готові вироби для меблювання; тютюнова сировина.

КАЗАХСТАН

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Казахстаном становив $160 864,3‬ тис.дол. США: експорт – $63 664,9 тис.дол. США (0.51% від загального обсягу), імпорт – $97 199,4 тис.дол. США (0.4% від загального обсягу).

Основні статті експорту: фармацевтична продукція; інші товари; машини с/г для оброблення грунту, газонів; машини, обладнання промислове або лабораторне з електричним нагріванням; мясо (птиці, велокої рогатої ходоби); борошняні кондитерські вироби; шоколад та інші готові харчові продукти з вмістом какао; шини та покришки; диски, стрічки, твердотільні енергонезалежні пристрої для зберігання інформації, "smart-картки"; засоби для догляду за волоссям; косметичні препарати; сири.

Основні статті імпорту: інші товари; ізноманітна хімічна продукція;  акумулятори; зерно зернових культур; рис; цинк; риба (морожена, сушена, солона або в розсолі); вироби з алюмінію; дині; різні харчові продукти; продукти неорганічної хімії; мінеральні, нафта і продукти її перегонки; пластмаси, полімерні матеріали та вироби із них; сланець.

КАНАДА

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Канадою становив $93 942,5 тис.дол. США: експорт – $20 888,0 тис.дол. США (0.17% від загального обсягу), імпорт – $73 054,5 тис.дол. США (0.3% від загального обсягу).

Основні статті експорту: легкові авто для перевезення людей (вантажнопасажирські автомобілі-фургони); запчастини; насоси повітряні або вакуумні, повітряні або інші газові компресори та вентилятори; інші машини та пристрої для підіймання; вироби із скла; вироби з чорних металів; різні прилади та апарати; інші іграшки; електронні інтегровані схеми. 

Основні статті імпорту: фармацевтична продукція; риба морожена; ракоподібні; машини с/г для оброблення грунту, газонів; обладнання для зважування; вертольоти; продукти для годівлі тварин; компаси; апаратура передавальна для радіомовлення; трансформатори електричні; телефонні апарати; легкові авто; запчастини; свинина; продукти тваринного походження; вироби з чорних металів.

КИТАЙ

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Китаєм становив $6 449 525,9‬ тис.дол. США: експорт – $2 309 220,2 тис.дол. США (18.58% від загального обсягу), імпорт – $4 140 305,7 тис.дол. США (17.21% від загального обсягу).

Основні статті експорту: вироби із деревини; інші товари; інші машини та пристрої для підіймання, переміщення, навантаження або розвантажування; насоси повітряні або вакуумні, повітряні або інші газові компресори та вентилятори; центрифуги; інші готові вироби, включаючи викройки одягу; різноманітна хімічна продукція; пиво; інші напої, що містять спирт; безалкогольні напої; хлібобулочні, борошняні кондитерські вироби; молочна сироватка; молоко та вершки; м'ясо (яловичина, свинина); машини та апаратати для паяння або зварювання; радіолокаційні, радіонавігаційні прилади і радіоапаратура дистанціного керування; трансформатори електричні.

Основні статті імпорту: телефонні апарати; монітори та проектори; електричні водонагрівачі; трансформатори електричні; мікрофони; машини автоматичного оброблення інформації; інструменти ручні; устаткування для кондиціонування повітря; бульдозери; холодильники; пральні машини; прилади та апарати оптичні, фотографічні, кінематографічні, контрольні, вимірювальні, прецизійні; медичні або хірургічні; органічні хімічні сполуки;  запчастини; трактори; велосипеди; вантажні та легкові авто; мотоцикли; різноманітна хімічна продукція; лампи та обладнання для освітлення; меблі; пластмаси, полімерні матеріали та вироби із них; інші іграшки.

ЛАТВІЯ

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Латвією становив $155 273,8‬ тис.дол. США: експорт – $88 280,4 тис.дол. США (0.71% від загального обсягу), імпорт – $66 993,4 тис.дол. США (0.28% від загального обсягу).

Основні статті експорту: різноманітна хімічна продукція; яйця птиці; різні харчові продукти; іграшки, ігри та спортивний інвентар; їх частини і приладдя; органічні хімічні сполуки; макаронні вироби; хлібобулочні, борошняні кондитерські вироби; фармацевтична продукція; диски, стрічки, твердотільні енергонезалежні пристрої для зберігання інформації, "smart-картки"; меблі та їх частини; вироби з деревини; двигуни внутрішнього згорання; вироби з чорних металів; контрольні або вимірювальні прилади; косметичні препарати; пластмаси, полімерні матеріали та вироби із них.

Основні статті імпорту: алкогольні напої; пиво; вино; безалкогольні напої; кава; консервована риба; фанера клеєна; телефонні апарати; двигуни та апарати електричні; електричні водонагрівачі; центрифуги; крани, клапани, вентилі та аналогічна арматура для трубопроводів; фармацевтична продукція; риба морожена; вата; автобуси; причепи; запчастини; трактори; сир; масло вершкове; шпаклівки для малярних робіт; фарби та лаки; борошняні кондитерські вироби; різні харчові продукти; папір та картон для утилізації; вироби з чорних металів.

ЛИТВА

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Литвою становив $466 596,5 тис.дол. США: експорт – $107 728,3 тис.дол. США (0.87% від загального обсягу), імпорт – $358 868,2 тис.дол.США (1.49 % від загального обсягу).

Основні статті експорту: установки для кондиціонування повітря; крани, клапани, вентилі та аналогічна арматура для трубопроводів; фармацевтична продукція; кукурудза; вироби із скла; пластмаси, полімерні матеріали та вироби із них; макаронні вироби; хлібобулочні, борошняні кондитерські вироби; косметичні препарати; пиво; безалкогольні напої; вироби з деревини; електричні водонагрівачі; трансформатори електричні; апаратура для дихальної терапії; прилади та апаратура для автоматичного регулювання або керування; меблі та їх частини; шини та покришки; горіхи; дині, кавуни; алюміній та вироби з нього. 

Основні статті імпорту: пластмаси, полімерні матеріали та вироби із них; холодильники; центрифуги; крани, клапани, вентилі та аналогічна арматура для трубопроводів; машини та механічні пристрої спеціального призначення; трактори; причепи; вантажні авто; добрива; лічильники (газові, рідини, електроенергії); апаратура для дихальної терапії; телефонні апарати; радіолокаційні, радіонавігаційні прилади і радіоапаратура дистанціного керування; консервована риба; хлібобулочні, борошняні кондитерські вироби; макаронні вироби; інші товари; папір і картон та вироби із них; продукти неорганічної хімії.

МАРОККО

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Марокко становив $258 853 тис.дол. США: експорт – $184 584,3 тис.дол. США (1.49% від загального обсягу), імпорт – $74 268,7 тис.дол. США (0.31% від загального обсягу).

Основні статті експорту: інші товари; машини посудомийні; центрифуги; прилади та пристрої, що використовуються у медицині, хірургії, стоматології або ветеринарії; зерно зернових культур, оброблене; готові харчові вироби; мед натуральний; косметичні препарати; кондитерські вироби з цукру; монітори та проектори; електрична апаратура для комутації; електрообладнання звукове або візуальне сигналізаційне; мило; лісоматеріали; горіхи волоські; нафта та нафтопродукти.

Основні статті імпорту: одяг та додаткові речі до одягу (текстильні, трикотажні); взуття; центрифуги; помідори; риба морожена; молюски; ракоподібні; інші плоди (журавлина, чорниця, малина, ожина); авокадо; інжир; цитрусові; фармацевтична продукція; кава; чай; прянощі; запчастини; легкові авто; обладнання електроосвітлювальне або сигналізаційне; електронні інтегровані схеми; різні харчові продукти; консервована риба.

РЕСПУБЛІКА МОЛДОВА

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Молдовою становив $164 906,1‬ тис.дол. США: експорт – $153 761,5 тис.дол. США (1.24% від загального обсягу), імпорт – $11 144,6 тис дол. США (0.05% від загального обсягу).

Основні статті експорту: телефонні апарати; електричні водонагрівачі; монітори та проектори; машини електромеханічні побутові; пилососи; проводи ізольовані, кабелі; машини автоматичного оброблення інформації; самохідні бульдозери; пластмаси, полімерні матеріали та вироби із них; алкогольні та безалкогольні напої; пиво; вироби з чорних металів; папір і картон, вироби із них; хлібобулочні, борошняні кондитерські вироби; макаронні вироби; готові харчові вироби; сигарети; косметичні препарати; засоби для гігієни; керамічні вироби; різні харчові продукти; шоколад та інші готові харчові продукти з вмістом какао.

Основні статті імпорту: вино; алкогольні напої; тканини бавовняні; лічильники (газові, рідини, електроенергії); персики; сливи; абрикоси; вишня та черешня; виноград; папір та картон для утилізації; горох; соки з плодів; варення; фармацевтична продукція; вироби з деревини; килими; легкові авто; пластмаси, полімерні матеріали та вироби із них; шпаклівки для малярних робіт; лаки та фарби; чорні метали.

НІДЕРЛАНДИ

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Нідерландами становив $1 037 332,8 тис.дол. США: експорт – $759 143,3 тис.дол. США (6.11% від загального обсягу), імпорт – $278 189,5 тис.дол. США (1.16% від загального обсягу).

Основні статті експорту: м'ясо птиці; насоси повітряні або вакуумні, повітряні або інші газові компресори та вентилятори; машини та механічні пристрої спеціального призначення; машини автоматичного оброблення інформації; горіхи волоські; журавлина, чорниця; телефонні апарати; електрообладнання звукове або візуальне сигналізаційне; олії ефірні; косметичні препарати; готові чи консервовані продукти з м'яса; меблі та їх частини; пластмаси, полімерні матеріали та вироби із них; трактори; причепи; титан і вироби з титану; макаронні вироби; хлібобулочні, борошняні кондитерські вироби.

Основні статті імпорту: машини та механічні пристрої спеціального призначення; машини автоматичного оброблення інформації; інше обладнання для с/г; фармацевтична продукція; трактори; вантажні авто; запчастини; шоколад та інші готові харчові продукти з вмістом какао; саджанці, рослини і корені; зрізані квіти; інші живі рослини; сири; масло вершкове; пластмаси, полімерні матеріали та вироби із них; вироби з паперової маси, паперу або картону;  палива мінеральні; нафта та продукти її перегонки; телефонні апарати.

НІМЕЧЧИНА

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Німеччиною становив $2 429 167,7 тис.дол. США: експорт – $366 324,3 тис.дол. США (2.95% від загального обсягу), імпорт – $2 062 843,4тис.дол. США (8.57% від загального обсягу).

Основні статті експорту: електрична апаратура для комутації; проводи ізольовані, кабелі; меблі та їх частини; насоси повітряні або вакуумні, повітряні або інші газові компресори та вентилятори; центрифуги; інструменти ручні; макаронні вироби; хлібобулочні, борошняні кондитерські вироби; інші барвникові матеріали; фарба друкарська; різні готові вироби; філе рибне; ракоподібні; риба морожена, сушена, солона або в розсолі; друкова продукція, книги; різноманітна хімічна продукція; пластмаси, полімерні матеріали та вироби із них; вироби з деревини; мед натуральний.

Основні статті імпорту: машини та механічні пристрої спеціального призначення; центрифуги; машини посудомийні; машини с/г для підготовки або оброблення грунту; фармацевтична продукція; легкові та вантажні авто; запчастини; трактори; причепи; фармацевтична продукція; різноманітна хімічна продукція; пластмаси, полімерні матеріали та вироби із них; електрична апаратура; прилади та пристрої, що використовуються у медиціні; папір і картон; вироби із паперової маси, паперу або картону; парфумерні, косметичні та туалетні препарати; різні харчові родукти; вироби з чорних металів.

ОБ'ЄДНАНІ АРАБСЬКІ ЕМІРАТИ

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Об'єднаними Арабськими Еміратами становив $81 348,4 тис.дол. США: експорт - $69 700,6 тис.дол. США (0.56% від загального обсягу), імпорт - $11 647,8 тис.дол. США (0.05% від загального обсягу).

Основні статті експорту: яйця птиці; сири; йогурт; інші товари; машини автоматичного оброблення інформації; машини та механічні пристрої спеціального призначення; насоси повітряні або вакуумні, повітряні або інші газові компресори та вентилятори; нафта або нафтопродукти; сигарети; машини та апаратура електричні; акумулятори; апаратура передавальна для радіомовлення або телебачення; фармацевтична продукція; білкові речовини; шляхове обладнання та обладнання для залізничних або трамвайних шляхів; м'ясо птиці; різні харчові продукти.

Основні статті імпорту: машини автоматичного оброблення інформації; центрифуги; частини обладнання; пластмаси, полімерні матеріали та вироби із них; радіолокаційні, радіонавігаційні прилади і радіоапаратура дистанціного керування; компаси; посуд столовий; мило; мастильні матеріали; вироби з чорних металів; сигарети; керамічні вироби; вироби з гуми; шини та покришки; папір цигарковий; папір та картон; частини літальних апаратів.

РЕСПУБЛІКА КОРЕЯ

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Південною Кореєю становив $412 454,3 тис.дол. США: експорт – $171 601,0 тис.дол. США (1.38% від загального обсягу), імпорт – $240 853,3 тис.дол. США (1% від загального обсягу).

Основні статті експорту: інші товари; вироби з деревини; телефонні апарати; мікрофони; різноманітна хімічна продукція; насоси повітряні або вакуумні, повітряні або інші газові компресори та вентилятори; обладнання для обробки гуми; машини, обладнання промислове або лабораторне з електричним чи неелекричним нагріванням; інші іграшки; масло вершкове; одяг; органічні хімічні сполуки.

Основні статті імпорту: машини автоматичного оброблення інформації; самохідні бульдозери; установки для кондиціонування повітря; обладнання друкарське; центрифуги; прилади та пристрої, що використовуються у медиціні; запчастини; легкові авто; телефонні апарати; електричні водонагрівачі; монітори та проектори; пластмаси, полімерні матеріали та вироби з них; шини та покришки; фармацевтична продукція; парфумерні, косметичні та туалетні препарати.

ПОЛЬЩА

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Польщею становив $1 870 359,3 тис.дол. США: експорт – $432 269,1 тис.дол. США (3.48% від загального обсягу), імпорт – $ 1 438 090,2 тис.дол. США (5.98% від загального обсягу).

Основні статті експорту: електрообладнання звукове обо візуальне сигналізаційне; електричні водонагрівачі; електронні інтегровані схеми; вироби з алюмінію; різні готові вироби; пластмаси, полімерні матеріали та вироби з них; сировина хутрова; насоси повітряні або вакуумні, повітряні або інші газові компресори та вентилятори; машини та механічні пристрої спеціального призначення; машини посудомийні; меблі; вироби з чорних металів; вироби із скла; мед натуральний; яйця птиці.

Основні статті імпорту: легкові та вантажні авто; запчастини; причепи; трактори; холодильники; машини автоматичного оброблення інформації;  машини посудомийні; монітори та проектори; електричні водонагрівачі; телефонні апарати; пластмаси, полімерні матеріали та вироби з них; парфумерні, косметичні та туалетні препарати; засоби для прання; мило; сири; масло вершкове;  фармацевтична продукція; шоколад та інші готові харчові продукти з вмістом какао; різні харчові продукти.

ПОРТУГАЛІЯ

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Португалією становив $98 907,2 тис.дол. США: експорт – $66 510,3 тис.дол. США (0.54% від загального обсягу), імпорт – $ 32 396,9 тис.дол. США (0.13% від загального обсягу).

Основні статті експорту: електричні машини, обладнання та їх частини; вироби з деревини; насоси повітряні або вакуумні, повітряні або інші газові компресори та вентилятори; машини та механічні пристрої спеціального призначення; папір та картон; вироби з паперової маси, паперу або картону; фармацевтична продукція; пластмаси, полімерні матеріали та вироби з них.

Основні статті імпорту: акумулятори; електрогенераторні установки; електричні водонагрівачі; машини, обладнання промислове або лабораторне з електричним чи неелекричним нагріванням; крани, клапани, вентилі та аналогічна арматура для трубопроводів; апір та картон, що використовується для письма, друку або інших графічних цілей; вино; безалкогольні напої; взуття; вироби з чорних металів; одяг, трикотажні, текстильні;  фармацевтична продукція; кава.

РУМУНІЯ

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Румунією становив $503 909,2 тис.дол. США: експорт – $131 484,1 тис.дол. США (1.06% від загального обсягу), імпорт – $372 425,1 тис.дол. США (1.55% від загального обсягу).

Основні статті експорту: різні готові вироби; макаронні вироби; хлібобулочні, борошняні кондитерські вироби; вироби із скла; прокат плоский з вуглецевої сталі; папір та картон; вироби з паперової маси, паперу або картону; пластмаси, полімерні матеріали та вироби з них; насоси повітряні або вакуумні, повітряні або інші газові компресори та вентилятори; інші двигуни та силові установки; інструменти ручні; меблі та їх частини; лампи (світильники) та освітлювальне обладнання; шини; м'ясо птиці; частини літальних апаратів.

Основні статті імпорту: автомобілі легкові; запчастини; фармацевтична продукція; інструменти ручні; холодильники; машини пральні; центрифуги; вали трансмісійні; вертольоти; частини літальних апаратів; електричні водонагрівачі; пилососи; кукурудза; інший тютюн промислового виробництва та замінники тютюну ромислового виробництва; тютюнові екстракти та есенції; палива мінеральні; вироби з вулканізованої гуми; конвеєрні стрічки; шини; пластмаси, полімерні матеріали та вироби з них; папір та картон для утилізації.

КОРОЛІВСТВО САУДІВСЬКА АРАВІЯ

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Саудівською Аравією становив $154 738,5 тис.дол. США: експорт – $119 709,3 тис.дол. США (0.96% від загального обсягу), імпорт – $35 029,2 тис.дол. США (0.15% від загального обсягу).

Основні статті експорту: сигарети; яйця птиці; масло вершкове; хлібобулочні, борошняні кондитерські вироби; макаронні вироби; маргарин; шоколад та інші готові харчові продукти з вмістом какао; машини та механічні пристрої спеціального призначення; центрифуги; насоси повітряні або вакуумні, повітряні або інші газові компресори та вентилятори; шляхове обладнання та обладнання для залізничних або трамвайних шляхів; одяг.

Основні статті імпорту: пластмаси, полімерні матеріали та вироби з них; механічні пристрої; центрифуги; органічні хімічні сполуки; інші барвникові матеріали; вироби з паперової маси, паперу або картону; продукти для годівлі тварин; фармацевтична продукція.

СИНГАПУР

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Сингапуром становив $34 109,4 тис.дол. США: експорт – $8 338,8 тис.дол. США (0.07% від загального обсягу), імпорт – $25 770,6 тис.дол. США (0.11% від загального обсягу).

Основні статті експорту: яйця птиці; пиво; насоси повітряні або вакуумні, повітряні або інші газові компресори та вентилятори; машини та механічні пристрої спеціального призначення; різноманітна хімічна продукція; контрольні або вимірювальні прилади; фармацевтична продукція; іграшки, ігри та спортивний інвентар; електрообладнання звукове обо візуальне сигналізаційне; одяг.

Основні статті імпорту: прилади та апаратура для фізичного або хімічного аналізу; пристрої ортопедичні; прилади та пристрої, що використовуються у медиціні; електронні інтегровані схеми; телефонні апарати; первинні елементи або первинні батареї; ашини, обладнання промислове або лабораторне; машини та механічні пристрої спеціального призначення; центрифуги; пластмаси, полімерні матеріали та вироби з них.

СЛОВАЧЧИНА

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва зі Словаччиною становив $762 312,1 тис.дол. США: експорт – $15 709,3 тис.дол. США (0.13% від загального обсягу), імпорт – $746 602,8 тис.дол. США (3.1% від загального обсягу).

Основні статті експорту: насоси повітряні або вакуумні, повітряні або інші газові компресори та вентилятори; обладнання друкарське; обладнання для промислового приготування або виробництва харчових продуктів або напоїв; шини; вироби з деревини; алюміній необроблений; фармацевтична продукція; вироби зі скла; жири, масло і олії тваринні та рослинні та їх фракції; пилососи; телефонні апарати; електричні водонагрівачі; пристрої на рідких кристалах; вудки риболовні, гачкі та інші снасті для риболовлі; вироби з цементу, бетону або штучного каменю.

Основні статті імпорту: автомобілі легкові; запчастини; інші машини та пристрої для підіймання, переміщення, навантаження або розвантажування; машини, обладнання промислове або лабораторне з електричним чи неелекричним нагріванням; холодильники; вали трансмісійні; чорні метали; телефонні апарати; проектори та монітори; радіолокаційні, радіонавігаційні прилади і радіоапаратура дистанціного керування; вироби з паперової маси, паперу або картону; парфумерні, косметичні та туалетні препарати; фармацевтична продукція; макулатура; шини; пластмаси, полімерні матеріали та вироби з них; лічильники.

СЛОВЕНІЯ

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва зі Словенією становив $127 362,5 тис.дол. США: експорт – $6 883,9 тис.дол. США (0.06% від загального обсягу), імпорт – $120 478,6 тис.дол. США (0.5% від загального обсягу).

Основні статті експорту: інші барвникові матеріали; пульти, панелі, консолі, столи, розподільні щити та інші основи для контролю та розподілу електричного струму; електрична апаратура для комутації; фармацевтична продукція; вироби із скла; вироби з деревини; насоси повітряні або вакуумні, повітряні або інші газові компресори та вентилятори; інструменти ручні;  осцилоскопи, спектроаналізатори та інші прилади; меблі та їх частини; крупи; борошно; папір, картон, целюлозна вата.

Основні статті імпорту: фармацевтична продукція; електричні водонагрівачі; машини електромеханічні побутові; телефонні апарати; акумулятори; машини та механічні пристрої спеціального призначення; машини пральні, посудомийні; різнi харчовi продукти; парфумерні, косметичні та туалетні препарати; замазки та інші мастики; фаби та лаки; шини; вироби з чорних металів.

США

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з США становив $1 022 640,6 тис.дол. США: експорт – $105 869 тис.дол. США (0.85% від загального обсягу), імпорт – $916 771,6 тис.дол. США (3.81% від загального обсягу).

Основні статті експорту: органічні хімічні сполуки; дорогоцінне або напівдорогоцінне каміння; керамічні вироби; різноманітна хімічна продукція; соки з плодів або соки овочеві; овочі; шини; насоси повітряні або вакуумні, повітряні або інші газові компресори та вентилятори; діоди, транзистори та аналогічні напівпровідникові пристрої; конденсатори електричні; трансформатори електричні; проводи ізольовані; іграшки, ігри та спортивний інвентар; одяг; інші товари.

Основні статті імпорту: автомобілі легкові; трактори; запчастини; інші товари; машини с/г для оброблення грунту, газонів; центрифуги; вали трансмісійні;  прилади та пристрої, що використовуються у медиціні; прилади ортопедичні; фармацевтична продукція; телефонні апарати; електронні інтегровані схеми; різноманітна хімічна продукція; насіння соняшнику; пластмаси, полімерні матеріали та вироби з них; риба морожена; ракоподібні; різні харчові продукти; вироби з чорних металів; парфумерні, косметичні та туалетні препарати.

ТАДЖИКІСТАН

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Таджикистаном становив $5 223,9 тис.дол. США: експорт - $4 991,6 тис.дол. США (0,04% від загального експорту), імпорт - $232,3 тис.дол. США (0,001% від загального імпорту).

Основні статті експорту: фармацевтична продукція; папір та картон; апаратура передавальна для радіомовлення або телебачення; телефонні апарати; пластмаси, полімерні матеріали та вироби з них; камери гумові; шини; декстрини та інші модифіковані крохмалі; різноманітна хімічна продукція.

Основні статті імпорту: плоди сушені; абрикоси; цитрусові; дині; арахіс; одяг; овочі; плоди та горіхи приготовані або консервовані; сурма та вироби із сурми.

ТАЇЛАНД

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Таїландом становив $194 865,3 тис.дол. США: експорт – $66 625,6 тис.дол. США (0.54% від загального обсягу), імпорт – $128 239,7 тис.дол. США (0.53% від загального обсягу).

Основні статті експорту: інші товари; фармацевтична продукція; апаратура та обладнання для фото- або кінолабораторій; осцилоскопи, спектроаналізатори та інші прилади та апаратура; машини та апарати для паяння або зварювання; телефонні апарати; насоси повітряні або вакуумні, повітряні або інші газові компресори та вентилятори; центрифуги; вироби з деревини; алюміній необроблений; іграшки, ігри та спортивний інвентар; пластмаси, полімерні матеріали та вироби з них; м'ясо птиці.

Основні статті імпорту: машини автоматичного оброблення інформації; установки для кондиціонування повітря; вироби з гуму; шини; лекгові, вантажні авто; запчастини; мотоцикли; телефонні апарати; ювелірні вироби; фармацевтична продукція; готова або консервована риба, ракоподібні; прилади та пристрої, що використовуються у медиціні; кабелі волоконно-оптичні; консервовані ананаси; тропічні горіхи; соки з плодів; взуття; пластмаси, полімерні матеріали та вироби з них.

ТУНІС

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Тунісом становив $186 837,7 тис.дол. США: експорт – $180 625,2 тис.дол. США (1.45% від загального обсягу), імпорт – $6 212,5 тис.дол. США (0.026% від загального обсягу).

Основні статті експорту: машини автоматичного оброблення інформації; насоси повітряні або вакуумні, повітряні або інші газові компресори та вентилятори; готові продукти із зерна зернових культур, борошна, крохмалю або молока; борошняні кондитерські вироби; легкові авто; продукти для годівлі тварин; зерно зернових культур оброблене; вироби з деревини.

Основні статті імпорту: взуття; електрична апаратура для комутації; проводи ізольовані; акумулятори; центрифуги; одяг; пластмаси, полімерні матеріали та вироби з них; прилади та пристрої, що використовуються у медиціні; запчастини.

ТУРЕЧЧИНА

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Туреччиною становив $1 312 754,7 тис.дол. США: експорт – $407 268,6 тис.дол. США (3.28% від загального обсягу), імпорт – $ 905 486,1тис.дол. США (3.76% від загального обсягу).

Основні статті експорту: чорні метали; зернові культури; залишки і вiдходи харчової промисловості; насіння і плоди олійних рослин.  тис.дол. США (3.81% від загального обсягу).

Основні статті імпорту: пластмаси, полімерні матеріали; одяг та додаткові речі до одягу, трикотажні; котли, машини; засоби наземного транспорту крім залізничного; чорні метали; вироби з чорних металів.

ТУРКМЕНІСТАН

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Туркменістаном становив $33 290,7 тис.дол. США: експорт – $12 987,7 тис.дол. США (0.1% від загального обсягу), імпорт – $20 303 тис.дол. США (0.08% від загального обсягу).

Основні статті експорту: чорні метали та вироби з них; залізничні локомотиви;

Основні статті імпорту: палива мінеральні, нафта і продукти її перегонки.

УГОРЩИНА

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Угорщиною становив $‭730 840,7 тис.дол. США: експорт – $55 627,4 тис.дол. США (0.45% від загального обсягу), імпорт – $675 213,3 тис.дол. США (2.81% від загального обсягу).

Основні статті експорту: електричні машини; палива мінеральні, нафта та продукти її перегонки; руди, шлаки і зола; чорні метали; деревина.

Основні статті імпорту: електричні машини; транспортні засоби; палива мінеральні; продукція хімічної промисловості; машинобудування; фармацевтична продукція; каучук, гума; зернові культури; 

УЗБЕКИСТАН

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Узбекистаном становив $143 037 тис.дол. США: експорт – $92 048,3 тис.дол. США (0.74% від загального обсягу), імпорт – $50 988,7 тис.дол. США (0.21% від загального обсягу).

Основні статті експорту: фарбувальні речовини; пластмаси; м'ясо та їстівні субпродукти; жири та олії; шоколад; тютюн; машини.

Основні статті імпорту: плоди сушені; тютюнова сировина.

ФІНЛЯНДІЯ

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Фінляндією становив $95 115,6 тис.дол. США: експорт – $5 565,5 тис.дол. США (0.04% від загального обсягу), імпорт – $89 550,1 тис.дол. США (0.37% від загального обсягу).

Основні статті експорту: чорні метали: реактори ядерні, котли, машини; вироби з чорних металів; меблі; насіння і плоди олійних рослин.

Основні статті імпорту: папір та картон; електричні машини; палива мінеральні, нафта і продукти її перегонки; реактори ядерні, котли, машини; пластмаси, полімерні матеріали; фармацевтична продукція; чорні метали.

ФРАНЦІЯ

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Францією становив $1 083 775,4 тис.дол. США: експорт – $170 435,6 тис.дол. США (1.37% від загального обсягу), імпорт – $913 339,8 тис.дол. США (3.8% від загального обсягу).

Основні статті експорту: насіння і плоди олійних рослин; залишки та відходи харчової промисловості; жири та олії тваринного або рослинного походження; одяг та додаткові речі до одягу, текстильні; деревина та вироби з неї; чорні метали; їстівнi плоди та горiхи; меблі; котли, машини; зернові культури.

Основні статті імпорту: різноманітна хімічна продукціяі; засоби наземного транспорту; фармацевтичні товари; ефірні олії; реактори ядерні, котли та машини.

ХОРВАТІЯ

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Хорватією становив $35 530,1 тис.дол. США: експорт – $3 567,7 тис.дол. США (0.03% від загального обсягу), імпорт – $31 962,4 тис.дол. США (0.13% від загального обсягу).

Основні статті експорту: чорні метали; енергетичне обладнання; деревина і вироби з деревини.

Основні статті імпорту: фармацевтична продукція; енергетичне обладнання; електричні машини.

ЧЕХІЯ

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Чехією становив $473 070,2 тис.дол. США: експорт – $66 825,6 тис.дол. США (0.54% від загального обсягу), імпорт – $406 244,6 тис.дол. США (1.69% від загального обсягу).

Основні статті експорту: залізна руда; чорні метали; устаткування для автомобілебудівної галузі і машинобудування.

Основні статті імпорту: різні готові товари; прилади електротехнічної і машинобудівної галузей; автомобілі та їх частини; полімерні матеріали.

ШВЕЙЦАРІЯ

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва з Швейцарією становив $583 448,9 тис.дол. США: експорт – $23 549.9 тис.дол. США (0.19% від загального обсягу), імпорт – $559 899,0 тис.дол. США (2.33% від загального обсягу).

Основні статті експорту: перли природні або культивовані, дорогоцінне або напівдорогоцінне каміння; недорогоцінні метали та вироби з них; машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання; маса з деревини або інших волокон.

Основні статті імпорту: продукція хімічної та пов’язаних з нею галузей промисловості; машини, обладнання та механізми, електротехнічне обладнання; готові харчові продукти; перли природні або культивовані, дорогоцінне або напівдорогоцінне каміння.

ШВЕЦІЯ

У 2020 році оборот зовнішньої торгівлі товарами м.Києва зі Швецією становив $209 848,9 тис.дол. США: експорт – $9 376,8 тис.дол. США (0.08% від загального обсягу), імпорт – $200 472,1 тис.дол. США (0.83% від загального обсягу).

Основні статті експорту: чорні метали; деревина і вироби з деревини; меблі; пластмаси, полімерні матеріали; реактори ядерні, котли, машини; судна; готові текстильні вироби.

Основні статті імпорту: реактори ядерні, котли, машини; засоби наземного транспорту; папір та картон; жири та олії тваринного або рослинного походження; фармацевтична продукція; пластмаси, полімерні матеріали.

ЯПОНІЯ

У 2019 році оборот зовнішньої торгівлі Києва з Японією становив $772 991,7 тис.дол. США: експорт – $12 649,5 тис.дол. США (0.1% від загального обсягу), імпорт – $760 342,2 тис.дол. США (3.16% від загального обсягу).

Основні статті експорту: руди та концентрати залізні; тютюнові вироби; алюміній і вироби; деревина і вироби; чорні метали.

Основні статті імпорту: засоби наземного транспорту; продукція важкого машинобудування, електричні машини; прилади та апарати оптичні, фотографічні.