Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Новини міста
Іноземні інвестори з оптимізмом дивляться на Україну
04
DEC

2017

Іноземні інвестори з оптимізмом дивляться на Україну

Вихід України на міжнародний ринок облігацій дозволить запустити нові інвестиційні проекти на сотні мільйонів доларів, – заявив генеральний директор КП «Київське інвестиційне агентство» Олег Містюк під час Міжнародного форуму EE Real Estate Forum 2017.

Великі українські компанії вийдуть на зовнішні ринки, та в економіці з'являться додаткові кошти.

«Україна накопичила велику кількість потенційних інвестиційних угод, і вже сформований пакет пропозицій для інвесторів. Але не було найголовнішого – впевненості з боку інвесторів та підтвердження, що Україна повернулася в стабільний фінансовий стан. В цьому році ми отримали таке підтвердження від наших міжнародних партнерів, і є шанси, що всі проекти, які ми готували останній рік, знайдуть свого інвестора», – підкреслив Олег Містюк.

Якщо в 2016 році інтерес до українських активів проявляли інвестори, які зацікавлені у високій спекулятивній прибутковості, то в цьому році, за його словами, з'являються секторальні, інституціональні інвестори, які мають наміри розширити бізнес в Україні.

«Ще півтора-два роки тому бізнес-центри стояли напівпорожніми та орендні ставки були низькими. Зараз ми бачимо, що вони практично заповнені. Орендні ставки поки ще низькі, але сам факт того, що в Києві може виявитися дефіцит офісної нерухомості підтверджує те, що економіка відновлюється, а бізнес розширюється. Формується додатковий попит на нові проекти, і це сигнал для девелоперів», – зазначив він.

Сектор офісної нерухомості, рекреація, охорона здоров'я та освіта стануть ключовими секторами припливу інвестицій в Києві в 2018 році, як з боку локальних, так і іноземних інвесторів.

«В економіці все ще залишаються системні структурні проблеми, та не проведені реформи, які могли б запустити ринок землі. Але Україна може розраховувати на залучення капіталу, в тому числі завдяки покращенню кредитних рейтингів. Курсова політика та інфляційне таргетування починають працювати, а це з точки зору іноземних інвесторів дає підстави вважати, що ми побачимо позитивну динаміку по ВВП, та сповільнення інфляції в наступному році», – резюмував Олег Містюк.