Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Новини міста
Дивитися усі
Київ створюватиме привабливі умови для інвесторів
09
AUG

2017

Київ створюватиме привабливі умови для інвесторів

Залучення інвесторів до розвитку міста та створення для них привабливих умов – одні з найголовніших завдань реалізації Стратегії розвитку Києва до 2025 року.

Щоб зробити Київ привабливим та безпечним містом для інвестування, новою редакцією Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року передбачена активізація інвестиційного процесу і запровадження нової схеми співпраці з інвесторами. Цей процес буде набагато простішим, досконалішим та прозорішим.

Так, буде спрощено процедуру інвестування в різні сфери життєдіяльності/економіки міста та розроблено систему преференцій та пільг для інвесторів пріоритетних галузей розвитку міста.

Також буде розроблено новий інвестиційний процес, яким передбачатиметься створення інформаційних баз даних муніципальних потреб та активів, формування єдиного публічного реєстру інвестиційних програм та проектів.

Особлива увага міської влади буде приділена забезпеченню конкурентного та прозорого конкурсного процесу в рамках вибору інвесторів та надаватиметься патронаж.

Сьогодні в Києві працює «єдине вікно». Цей механізм взаємодії передбачає пряму організацію роботи інвестора з проектним менеджером КП «Київське інвестиційне агентство», закріпленим за кожним окремим проектом. Менеджер допомагає інвестору вирішувати всі бюрократичні питання, на кшталт отримання відповідних погоджень, дозволів, попередніх вихідних даних тощо.

Завдяки впровадженим змінам очікується зростання кумулятивних прямих іноземних інвестицій та збільшення співвідношення кількості укладених інвестиційних договорів до кількості інвестиційних проектів, включених до переліку об'єктів, що потребують залучення інвестицій.