Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Новини міста
У КИЄВІ ЗБУДУЮТЬ ШКОЛУ КОШТОМ ЄВРОПЕЙСЬКИХ ІНВЕСТОРІВ  ЗА 200 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ
23
JAN

2018

У КИЄВІ ЗБУДУЮТЬ ШКОЛУ КОШТОМ ЄВРОПЕЙСЬКИХ ІНВЕСТОРІВ ЗА 200 МІЛЬЙОНІВ ГРИВЕНЬ

У Київській мерії уклали інвестиційний договір з ТОВ «АР Освіта» щодо будівництва приватної школи в Оболонському районі столиці.

Обсяг інвестицій в будівництво школи складе 200 млн. гривень. За проектом, навчальний заклад розміститься на території 2,2 га на проспекті Героїв Сталінграда 10В та розрахований на 660 місць.

«Ми отримали заявки від двох іноземних інвесторів, які представили своє бачення сучасної приватної школи в столиці. І рішенням інвестиційної комісії право на будівництво отримала компанія з європейськими інвестиціями, яка зробила для міста кращу пропозицію. Ми пишаємося тим, що сьогодні це не просто інвестиції в будівництво школи, а перш за все – інвестиції в якісну освіту майбутніх поколінь», – зазначив Олег Містюк, генеральний директор КП «Київське інвестиційне агентство».

Залучені від інвестиційної угоди 15,1 млн. гривень в бюджет Києва в подальшому будуть спрямовані на створення соціальної та інженерно-транспортної інфраструктури столиці.

За словами директора ТОВ «АР Освіта» Михайла Олійника, проект школи знаходиться на стадії проектування. Будівництво планують розпочати за 12 місяців, а введення школи в експлуатацію – через 5 років, згідно з умовами інвестиційного договору.

Інвестиційний конкурс проведений Департаментом економіки та інвестицій відповідно до розпорядження Київської міської державної адміністрації від 06.03.2015 № 208 «Про проведення інвестиційного конкурсу із залучення інвестора до будівництва приватної середньої школи в 3-а мікрорайоні житлового масиву Оболонь на проспекті Героїв Сталінграда, 10-В в Оболонському районі». Результати інвестиційного конкурсу затверджені розпорядженням Київської міської державної адміністрації від 28 грудня 2017 року № 1703.

Довідково

Київське інвестиційне агентство (Kyiv Investment Agency) – комунальне підприємство, виконавчий орган, створений та підпорядковується Київській міській державній адміністрації. Агентство забезпечує зростання прямих доходів до бюджету Києва та інвестицій для реалізації інфраструктурних та інших проектів. Місія Агентства полягає у створені єдиного вікна взаємодії між владою та інвестором, консультаційній підтримці, забезпечені контролю виконання зобов'язань та прозорого інвестиційного процесу для всіх сторін.

ТОВ «АР Освіта» (Київ) входить до групи компаній Агро-Регіон, що з 2007 року на 100% належить власникам шведської інвестиційної компанії EastCapital. EastCapital є однією з найбільших інвестиційних компаній Західної Європи, має багаторічний досвід роботи у сфері комерційної нерухомості, володіє та здійснює управління провідними фондами комерційної нерухомості в країнах Балтії загальною вартістю 600 млн. євро.