Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Новини міста
Визначені глобальні тренди та можливості залучення іноземних інвесторів до Києва
24
MAR

2017

Визначені глобальні тренди та можливості залучення іноземних інвесторів до Києва

Інвестиційні проекти, що представив Київ на найвпливовішому світовому форумі нерухомості MIPIM-2017 у Каннах, зацікавили іноземних інвесторів. Про це повідомив Олег Світличний, заступник директора Департаменту економіки на інвестицій КМДА, під час прес-конференції 23 березня.

- Цього року на виставці Київ презентував інфраструктурні, транспортні, промислові та рекреаційні проекти міста. Найбільшими серед них є індустріальний парк «Київська бізнес гавань», гірськолижний комплекс «Пирогово», розважальний парк на території столичного Гідропарку, та концепція розвитку рекреаційної інфраструктури на Трухановому острові.

У рамках MIPIM, окреслилися кілька очевидних трендів для ринку нерухомості.

За результатами аналізу, проведеного компаніями-партнерами київського стенду, інвестори демонструють інтерес до України та Києва. Зумовлено це тим, що в Україні об’єкти нерухомості більш прибуткові, ніж у розвинених країнах Європи: вкладаючи кошти в європейські проекти, інвестори можуть розраховувати на прибуток у 4-8% річних, тоді як цей показник для деяких проектів в Україні перевищує 30%.

Це стане вирішальним фактором для росту інвестиційної привабливості ринку нерухомості України, адже міжнародні інвестори почали шукати прибутковіші ринки.

Світовий ринок нерухомості перестав зосереджуватися на штампуванні квадратних метрів. У пріоритеті – інвестиції у комфортний життєвий простір. Саме тому рекреаційні проекти, що представив Київ, привернули увагу інвесторів.

Це дає вагомий привід припускати, що український ринок нерухомості має чималі шанси залучити серйозних гравців у галузі девелопменту.