Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Новини міста
Київ та Берлін підписали угоду про партнерство
19
SEP

2023

Київ та Берлін підписали угоду про партнерство

Київ та Берлін підписали угоду про партнерство двох міст. На знак важливості для Берліна співпраці з українською столицею та на знак солідарності з українцями відбулася церемонія проходження мерів двох міст через Бранденбурзькі ворота. Про це повідомив мер столиці Віталій Кличко.

«Берлін – місто свободи. І сьогодні німецькі друзі символічно продемонстрували, що Київ, Україна будуть завжди вільними і будуть частиною європейської родини, – зазначив Віталій Кличко. – Берлін із міст західної Європи прийняв найбільшу кількість українців, які рятувалися від війни. Наразі тут мешкають понад 65 тисяч наших співгромадян. І місто їм продовжує допомагати», – підкреслив Віталій Кличко.

Мер Берліна Кай Вегнер зазначив, що партнерство, співпраця з Києвом є серед пріоритетних проектів для влади Берліна. І німецька столиця зацікавлена в поглибленні співпраці та продовжить підтримку Києва.

Обговорили, зокрема, мери двох міст і подальшу допомогу та передачу Берліном Києву міських автобусів та комунальної техніки. Йшлося й про сприяння німецької столиці у створенні Києвом муніципального центру протезування для військових. Берлін уже готовий направити кількох техніків-протезистів з інноваційних берлінських підприємств для передачі досвіду та практичних навчань українських фахівців. Чимало українських військових сьогодні лікуються та проходять реабілітацію в клініках Берліна. І влада міста цьому сприяє.

«Медична допомога, протезування, реабілітація захисників – дуже важливе питання для України. І, сподіваюся, наша співпраця з Берліном, яку ми будемо розвивати в цьому напрямку, допоможе багатьом пораненим українським бійцям», – підкреслив Віталій Кличко.

Під час церемонії підписання угоди про партнерство в мерії Берліна також були присутні представники Альянсу українських організацій у Німеччині.