Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00

Інвестиційний форум 2018


Розвиток економіки і кожного міста, і держави неможливий без новацій і сучасних технологій. Тому міська влада Києва у співпраці з громадою та з бізнесом стимулює впровадження інновацій задля подальшого розвитку нашого міста. Про це заявив мер столиці Віталій Кличко під час виступу на відкритті Інвестиційного форуму Києва-2018.

«Київ – серце України, місто, яке показує приклад змін та перетворень у країні. Європейська столиця, що втілює сьогодні сучасні світові тенденції міського розвитку та новітні технології. В оновленій Стратегії розвитку столиці до 2025 року одним із пріоритетів визначений саме розвиток інноваційних галузей економіки з високою доданою вартістю. Йдеться, зокрема, і про дерегуляцію підприємницької діяльності, прозорі і рівні умови для ведення бізнесу, про захист інвестицій та економічні стимули для залучення роботодавців. Важливою є також кооперація між бізнесом та наукою, – це успішно працює у розвинених країнах світу», – зазначив мер.

Він нагадав, що понад 60 відсотків всіх закордонних інвестицій в Україну останніми роками приходять саме в столицю. Бо в Києві працює найбільше провідних спеціалістів різних галузей: промисловості, інформаційних технологій, торгівлі, нерухомості, фінансів.

Київ, як підкреслив Віталій Кличко, сьогодні – один із лідерів ІТ-галузі серед міст Східної Європи.

«40 відсотків усіх ІТ-фахівців України працюють у столиці, тому Київ є центром для розміщення великої кількості акселераторів, інкубаторів, хабів, де працюють фахівці передових технологій, генерують нові ідеї та рішення», – зазначив Віталій Кличко.

Мер також нагадав, що вже три роки у столиці успішно впроваджують «розумні» рішення в управлінні містом у рамках системи Смарт-сіті.

«Можу без перебільшення заявити, що Київ у своїх напрацюваннях уже може скласти конкуренцію багатьом європейським містам. І форум, який ми сьогодні проводимо, – це майданчик для київських інновацій. Тут зібралися представники бізнесу, інвестори, винахідники, щоб презентувати свої ідеї, обговорити втілення інноваційного потенціалу міста, залучення інвестицій у столицю. Ми можемо перетворити Київ у найтехнологічніше місто Європи. І робимо все для цього!» – заявив Віталій Кличко.

Значний прогрес України і, зокрема, Києва у залученні інвестицій відзначив глава представництва ЄС в Україні Хюг Мінгареллі. За його словами, вирішити завдання із забезпечення фінансової стабільності та залучення іноземних інвестицій може допомогти Угода про асоціацію з ЄС. Головне, відзначив Хюг Мінгареллі, – дотримуватися верховенства права, належного управління, прозорості та чесних правил для бізнесу.

«За останніх чотири роки в країні, а особливо у Києві, було досягнуто значного прогресу. Від системи державних закупівель до макрофінансової стабільності, від системи охорони здоров'я до пенсійної системи, від освіти до енергетичного сектора. Всі ми знаємо, що багато чого зроблено. Ми бачимо великий потенціал української столиці, де зосереджені і великі наукові ресурси. Головне – правильно ці ресурси використовувати», – зазначив глава представництва ЄС в Україні.