Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00

Інвестиційний форум 2016


23 листопада на НСК «Олімпійський» відбувся Інвестиційний форум м.Києва. Організатор заходу – Київська міська державна адміністрація. Представники влади, дипломатичних місій, міжнародних фінансових організацій і фондів, торгових палат та бізнесу обговорили інвестиційний клімат міста та можливості співпраці.

Київ — це місто, куди потрібно інвестувати. Економіка столиці оздоровлюється, фінансова ситуація стабілізується, а місцева влада створює комфортні умови для кожного інвестора. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко в середу під час виступу на Інвестфорумі.

«Тут зібралися провідні іноземні та українські економісти, державні діячі, представники вітчизняного та міжнародного бізнесу, фінансових організацій та фондів. Саме тому участь у Форумі — це нагода і можливість провести плідну дискусію щодо можливостей та перспективності інвестування в Київ та про ефективний і успішний розвиток нашого міста»,— зазначив Віталій Володимирович.

Він підкреслив, що незважаючи на загальну складну політичну ситуацію в країні, в столиці вдалося стабілізувати економічну і фінансову ситуацію.

«Київ — це привабливе місто, в яке потрібно інвестувати. Два роки тому ми мали борг у 24 млрд грн. Незважаючи на складну ситуацію, зменшили зовнішній і внутрішній борг до 13,5 млрд грн. Це — позитивний сигнал, і означає, що економіка столиці оздоровлюється»,— наголосив мер Києва.

За його словами, надходження до бюджету міста в 2015 році збільшилися на 30%.

«А за підсумками трьох кварталів цього року скарбниця поповнилася на 4 млрд більше, ніж передбачалося. Очікуємо, що за підсумками року перевищення запланованих надходжень складатиме більше 5 млрд грн»,— зазначив Віталій Кличко і наголосив, що Київ — надійний партнер, і столична влада робитиме все, щоб кожному інвестору було легко і комфортно вести тут свій бізнес.

«Кожен інвестор повинен знати, що його інвестиції захищені. І я говорив і повторю, що готовий бути «бодігардом» для кожного, хто вкладатиме гроші в Київ, допомагатиме розвивати інфраструктуру, створюватиме робочі місця і платитиме податки»,— заявив пан Кличко. Він додав, що за підтримки уряду Великої Британії було розроблено нову редакцію Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року.

«Основною стратегічною метою довгострокового розвитку Києва є підвищення якості життя і комфорту мешканців столиці. Зрозуміло, це потребує розвитку економічної бази, що неможливо без створення сприятливих умов для бізнесу та інвесторів. Власне створенню таких умов і приділена значна увага у новій редакції Стратегії розвитку міста Києва до 2025 року»,— сказав мер столиці.

Він зауважив, що у багатьох розділах документа містяться ініціативи, котрі будуть цікавими для інвесторів. Це, зокрема, потенційні проекти в сферах ЖКГ, енергоефективності, транспорту, культури.

Мер також зазначив, що до розробки нової редакції Стратегії залучили близько 200 експертів, аналітиків, науковців, депутатів Київради, державних діячів, бізнесменів, активістів та громаду міста в цілому.

«Сьогодні Київ відкритий для підприємців та інвесторів! Ми запрошуємо усіх до співпраці та гарантуємо всебічну підтримку тим, хто долучиться до розвитку нашого міста, до запровадження інновацій, створення нових робочих місць»,— наголосив Віталій Кличко.

Під час Форуму представники українського бізнесу мали змогу представити свої проекти та провести переговори з потенційними іноземними інвесторами щодо спільної діяльності

Форум відвідало близько 30 послів іноземних держав, 50 спікерів та модераторів, таких як Б, Ложкін, Д. Шимків, О. Тимків, О. Волошина, С. Фрітц та інші представники міжнародних організацій та фондів. Загалом захід відвідало більше 600 учасників.