Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Новини міста
Про програму Interreg “Дунайська регіональна програма 2021-2027” розкажуть в рамках спеціальних інформаційних днів
03
AUG

2023

Про програму Interreg “Дунайська регіональна програма 2021-2027” розкажуть в рамках спеціальних інформаційних днів

Секретаріат Кабінету Міністрів України планує проведення інформаційних днів з метою популяризації можливостей Програми Interreg “Дунайська регіональна програма 2021-2027”для сприяння активній участі українських партнерів.

У листопаді 2022 р. Європейська Комісія затвердила програму Interreg “Дунайська регіональна програма 2021-2027”. Пріоритетами співпраці в рамках Програми є:

- “Розумніший Дунайський регіон”, спрямований на розвиток інновацій та технологій, формування навичок для смарт-спеціалізації та підприємницької діяльності;

- “Зеленіший, низьковуглецевий Дунайський регіон”, спрямований на відновлювані джерела енергії, адаптацію до змін клімату, покращення водних ресурсів, біорізноманіття;

- “Більш соціальний Дунайський регіон”, спрямований на доступний ринок праці, знання, освіту, соціально-економічний розвиток через спадщину, культуру та туризм;

- “Краще управління співпрацею”, спрямований на посилення спроможності територіального управління.

Загальний бюджет Програми складає 268 млн євро. Фінансування проєктів здійснюватиметься на поворотній основі шляхом відшкодування коштів у розмірі 80% бюджету проєкту.

Країнами-учасниками Програми є Австрія, Болгарія, Хорватія, Чеська Республіка, Німеччина, Угорщина, Румунія, Словаччина, Словенія, Боснія і Герцеговина, Молдова, Чорногорія, Сербія та Україна.

Варто зазначити, що у новому програмному періоді було прийнято рішення відкрити доступ до участі у конкурсах проєктів потенційним партнерам з усіх регіонів України. 2 жовтня 2023 р. заплановано відкриття другого конкурсу проєктних пропозицій у рамках Програми.

Учасниками можуть бути державні органи, органи місцевого самоврядування, територіальні громади, наукові інститути, навчальні заклади, агенції регіонального розвитку, природні парки, інші неприбуткові організації в Україні.

Для участі в інформаційних днях організатори просять до 10 серпня 2023 року заповнити Google-форму, розміщену за посиланням: https://forms.gle/2WL73dHx45XoxZdj7.

Детальніше з можливостями Програми можна ознайомитися за посиланням: https://www.interreg-danube.eu/.