Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Новини міста
Віталій Кличко обговорив із представниками Ради Європи питання створення Київської агломерації
17
MAY

2019

Віталій Кличко обговорив із представниками Ради Європи питання створення Київської агломерації

Мер Києва Віталій Кличко обговорив із членами групи фахового огляду Ради Європи з питань врядування у містах-метрополіях тему створення Київської агломерації та подякував за проведену офісом Ради Європи роботу.

Мер нагадав, що столична влада спільно з Асоціацією міст України замовила у Офісу Ради Європи в Україні фаховий огляд щодо визначення організаційно-правових засад створення Київської агломерації і функціонування місцевого самоврядування в регіоні.

«Питання створення міської агломерації сьогодні особливо актуальне для Києва. Оскільки тільки у такому форматі співпраці можливе ефективне вирішення спільних питань соціально-економічного розвитку столиці та суміжних територіальних громад Київської області. Зокрема, таких гострих, як транспортне сполучення передмість зі столицею в години пік, перенесення промислових об’єктів за межі столиці, екологічної безпеки, інженерної інфраструктури та розвитку соціальної інфраструктури приміської зони», – сказав Віталій Кличко.

Мер Києва висловив сподівання, що проведена спільно з Офісом Ради Європи в Україні та Асоціацією міст України робота дозволить отримати ґрунтовний висновок щодо перспектив створення Київської агломерації. А також – конкретні рекомендації щодо вдосконалення відповідного законодавства.

«Наступним нашим кроком має стати напрацювання проекту Закону України «Про агломерації» і більш інтенсивне співробітництво територіальних громад на принципі рівноправ’я і взаємовигоди. Переконаний, що агломерація допоможе не тільки вирішити проблемні питання соціально-економічного розвитку, а й окреслить його перспективи на багато років уперед», – підкреслив Віталій Кличко.

У коментарі журналістам він зазначив, що процес створення Київської агломерації потребує декількох років.

«Питання створення великих муніципальних агломерацій є надзвичайно важливим не тільки для України, а й для більшості країн. Немає моделей, є широкий діапазон різних можливостей, які муніципалітети у вашій ситуації мають схвалити. Немає стандартів чи зобов’язань. Є лише досвід, яким можна скористатися. І ми тут не для того, щоб здійснювати моніторинг чи щось критикувати, наше завдання – поділитися корисним досвідом різних країн», – зазначив представник Секретаріату Ради Європи Даніель Попеску.

https://kyivcity.gov.ua/news/