Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Новини міста
Інвестиційний форум міста Києва: cекція IV - Київ як місто кіноіндустрії
12
SEP

2017

Інвестиційний форум міста Києва: cекція IV - Київ як місто кіноіндустрії

Українське кіно готове до інвестицій. Про це свідчать новостворені законодавчі ініціативи та реформи в галузі кінематографії України, зокрема підписані Президентом закони «Про Український культурний фонд» та «Про державну підтримку кінематографії в Україні».

Обговорення заходів підтримки українського «мувімейкерства», а також ролі якісної кінопродукції в суспільному і культурному житті міста стануть темою однієї з секцій Інвестиційного форуму міста Києва, який відбудеться 26 вересня у Конгресно-виставковому центрі “Парковий”.

Модератор секції «Київ як місто кіноіндустрії» Анна Паленчук, продюсер кіно і телебачення, ознайомить потенційних інвесторів та гостей столиці з можливостями міста у сфері кіноіндустрії, потенційними знімальними процесами у столиці та привабливими локаціями.

Чому варто знімати в Україні – знає запрошений спікер Вікторія Яромщук, відомий продюсер, експерт у сфері кіновиробництва, яка презентує на Форумі сучасний “анамнез” галузі.

Як позитивний приклад - досвід Грузії з уст спікерів Іракли Макацарія (кінопродюсер) та Давід Вашадзе (грузинська кінокомісія) про те, як залучити до країни інтерес зарубіжних кінокомпаній та про успіх законодавчого закріплення практики підтримки кіновиробництва.

Харизматичні фільммейкери: швейцарець Марк Рэймонд Уілкінс (автор фільму Bon Voyage, номінант на «Оскар-2017» за кращий короткий метр), спікер з Індії Рамджи Натариан (представник Travel masters India) надихнуть слухачів на створення якісно нового конкурентоспроможного кіно. 


“Київ - місто кіноіндустрії” як власне ініціатива – одна з моделей позиціонування та промоції столиці в контексті культурної дипломатії, розвитку зовнішнього і внутрішнього туризму.

Це майданчик інвестицій в майбутнє, оскільки завдяки реалізації нових підходів у державній підтримці кіноіндустрії, інвестиції у кінокартини сприятимуть виготовленню конкурентоспроможного на світовому ринку українського кінематографічного продукту.


Нагадуємо, що реєстрація на Форум відкрита до 16 вересня. А вже рівно за 2 тижні 26 вересня на платформі Форуму, який організовує Київська міська державна адміністрація, зустрінуться близько 500 представників бізнесу та інвестиційної спільноти, органів влади та засобів масової інформації.