Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Новини міста
Дивитися усі
Мінекономрозвитку розпочинає конкурсний відбір проектів на отримання державних грантів із загальним бюджетом 100 млн грн
26
DEC

2018

Мінекономрозвитку розпочинає конкурсний відбір проектів на отримання державних грантів із загальним бюджетом 100 млн грн

21 грудня відбулось перше засідання конкурсної комісії з відбору проектів для державного стимулювання створення і використання винаходів (корисних моделей) та промислових зразків під головуванням Першого віце-прем’єр-міністра України – Міністра економічного розвитку і торгівлі України Степана Кубіва.

На своєму першому засіданні комісія затвердила механізм та умови відбору заявок претендентів, критерії оцінювання кращих проектів, рекомендації оператору фонду щодо організації процедур відбору тощо.

Оцінка проектів відбуватиметься за низкою критеріїв, як от “новизна”, “ступінь готовності до комерційного впровадження”, “соціальна або ринкова доцільність”, “наявність правоохоронних документів”, “строк впровадження” та інші показники.

Це експериментальний проект державної підтримки інновацій та винахідництва, який ініціювало Мінекономрозвитку разом з Державною інноваційно-кредитною установою. Проект допоможе винахідникам реалізувати свої винаходи, розробки, корисні моделі, не просто на папері, а впровадити у реальне виробництво”, - прокоментував Степан Кубів.

Степан Кубів наголосив, що прийом заявок на конкурс проектів із загальним бюджетом 100 млн гривень розпочнеться з 1 січня і триватиме до 30 вересня 2019 року.

Прийом заявок стартує 1 січня 2019 року. Це перший етап конкурсного відбору, коли винахідник - фізична або юридична особа може надіслати свою заявку на участь у конкурсі та позмагатися за один з державних грантів у розмірі до 500 тисяч гривень кожен. Ми очікуємо заявок на винаходи, ноу-хау, інші результати інтелектуальної та творчої діяльності, які потім ляжуть в основу бізнес-моделі для втілення на практиці”, - підкреслив Степан Кубів.

Перший віце-прем'єр-міністр підкреслив, що кошти державної підтримки винахідництва передбачають закупівлю послуг для відібраних проектів у прозорий та публічний спосіб із застосуванням платформи “ProZorro” відповідно до Закону України «Про публічні закупівлі».

Більше про Фонд та конкурс можна знайти на офіційній сторінці оператора фонду Державної інноваційно фінансово-кредитної установи за посиланням.

Довідково

У 2018 році Мінекономрозвитку ініціювало експериментальний проект з організації фонду державного стимулювання створення і використання винаходів (корисних моделей) та промислових зразків. Бюджет фонду складає 100 млн грн, ініціатива запроваджена згідно Постанови Уряду № 500 від 20 червня 2018 р. Оператором фонду визначено Державну інноваційну фінансово-кредитну установу. Реалізація проекту сприятиме покращенню інвестиційного клімату та впровадженню ефективного механізму підтримки та захисту об’єктів права інтелектуальної власності в Україні.