Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Новини міста
Цього року столиця продовжить будівництво пішохідного мосту на Оболонській набережній
01
FEB

2023

Цього року столиця продовжить будівництво пішохідного мосту на Оболонській набережній

Цього року столиця продовжить будівництво пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів Оболонський, яке здійснює з 2020 року за рахунок меценатських коштів. Про це мер Києва Віталій Кличко повідомив у своєму Telegram-каналі.

«Цього року столиця продовжить будівництво пішохідного мосту з Оболонської набережної на острів Оболонський, яке здійснює з 2020 року за рахунок меценатських коштів. Гроші з міського бюджету ми не залучаємо. Київ отримав кошти на продовження будівництва від Метрополії Великого Парижа. Це – цільові кошти, які іноземні партнери виділили нам на зведення саме цього об’єкта», – повідомив мер Києва.

На початок 2023 року вже встановили 3 опори мосту і розпочали встановлення четвертої, а також закупили матеріали. Цього року за кошти, що надала Метрополія Великого Парижу, завершать встановлення 4-ої опори мосту, закуплять і встановлять допоміжні й частково – прогонні конструкції та придбають металоконструкції.

Нагадаємо, за проектом, конструкція мосту спиратиметься на 4 опори, дві з яких розташовані у протоці. Ширина пішохідного об’єкту буде 4 метри, довжина – 164 метри. Міст матиме цікавий архітектурний вигляд і буде комфортним для пересування маломобільних груп населення. Проходу маломірних суден до затоки Оболонь міст не заважатиме.

Облаштує місто і територію острова Оболонський, що входить до регіонального ландшафтного парку «Дніпровські острови».

«Оболонський острів плануємо перетворити на сучасну зону відпочинку для киян зі збереженням флори і фауни», – зазначив Віталій Кличко.