Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Новини міста
Інвестиційний потенціал міста Києва представлено на Національному Форумі ринку нерухомості
13
DEC

2019

Інвестиційний потенціал міста Києва представлено на Національному Форумі ринку нерухомості

Виконуюча обов’язки генерального директора КП «Київське інвестиційне агентство» Юлія Тур презентувала інвестиційний потенціал міста Києва під час круглого столу на тему «Право власності на землю» в рамках VIII Національного Форуму «Нерухомість України». Про це повідомили в комунальному підприємстві.

«Сьогодні «Київське інвестиційне агентство» здійснює аналіз інвестиційних ініціатив та готує до проведення конкурси по залученню інвестора, а також супроводжує інвесторів за принципом «єдиного вікна» на всіх етап реалізації інвестиційного проєкту. Наразі в столиці вже реалізовані інвестиційні проєкти по облаштуванню територій спортивною інфраструктурою, створено міський сервіс оренди велосипедів «bike-sharing», завершено основні будівельні роботи на об’єкті медичної інфраструктури по вулиці Зоологічній, завершено проєктування загальноосвітньої школи», - повідомила в.о. генерального директора КП «Київське інвестиційне агентство» Юлія Тур.

Вона також додала, що до реалізації готуються міські інвестиційні проєкти в галузі освіти, медицини, транспортної, рекреаційної та соціальної інфраструктур, житлової нерухомості. Мова йде про будівництво медичних центрів, паркінгів, житлових будинків, тощо.

«Разом з тим, в рамках реалізації Стратегії розвитку міста Києва створено базу даних з інформацією щодо оренди та продажу комунальних об’єктів, земельних ділянок та інвестиційних проєктів», - зазначила Юлія Тур.

Загалом, участь в круглому столі, присвяченому впливу реалізації земельних право-відносин на інвестиційний потенціал в різних країнах світу, взяли близько 80 учасників. Зокрема, фахівці з нерухомості, представники міністерств, відомств, органів місцевого самоврядування, провідні фахівці в галузі економіки, права, аграрії. Організатором заходу виступила громадська організація FIABCI-Україна.

Під час телемосту з представниками Болгарії, Грузії, ОАЕ, США учасники дискусії поділились досвідом реалізації земельних право-відносин в своїх країнах.