Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Новини міста
Планується будівництво громадського комплексу із центром дозвілля для дітей та молоді
15
APR

2024

Планується будівництво громадського комплексу із центром дозвілля для дітей та молоді

Депутати Київської міської ради проголосували за вирішення майнових питань, пов’язаних із будівництвом громадського (рекреаційного) комплексу з центром дозвілля для дітей та молоді на вул. Миколи Юнкерова, 71. Рішення передбачає згоду Київради на підготовку до реалізації інвестиційного проєкту, зокрема надання дозволу на знесення застарілої нежитлової будівлі, розташованої за вказаною адресою. Про це повідомив Департамент економіки та інвестицій КМДА.

Вказана нежитлова будівля загальною площею 731,80 кв. м. є комунальною власністю міста та передана до сфери управління Оболонської районної державної адміністрації. Споруда закріплена за КП «Керуюча компанія з обслуговування житлового фонду Оболонського району м. Києва».

Будівля перебуває в експлуатації з 1962 року за типовим проєктом кінотеатру на 400 місць. Із початку 90-х років вона не функціонує та перебуває у ветхому стані, має пошкоджені інженерні системи.

У зв’язку з недоцільністю капітального ремонту через аварійний стан несучих конструкцій найефективнішим є знесення будівлі та подальше будівництво нового комплексу.

Разом із тим знесення об’єкта територіальної громади міста можливе винятково після визначення переможця інвестиційного конкурсу, укладення з ним інвестиційного договору та відшкодування інвестором вартості об’єкта, що підлягає знесенню.

Остаточні зобов’язання майбутнього інвестора визначатимуть на етапі формування фінансово-економічної моделі проєкту інвестиційного конкурсу. В установленому порядку вони будуть винесені на розгляд та затвердження постійно діючої конкурсної комісії по залученню інвесторів.