Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Новини міста
Представники Департаменту економіки та інвестицій КМДА взяли онлайн-участь у засіданні Робочої групи з питань ДПП ЄЕК ООН
04
DEC

2020

Представники Департаменту економіки та інвестицій КМДА взяли онлайн-участь у засіданні Робочої групи з питань ДПП ЄЕК ООН

Четверта сесія Робочої групи з питань державно-приватного партнерства Європейської економічної комісії ООН відбулась 1-2 грудня в Палаці Націй (Женева, Швейцарія). Темою засідання став вплив роботи ЄЕК ООН з питань ДПП на політику відновлення економіки шляхом впровадження в дію моделі державно-приватного партнерства та її зосередженість, в першу чергу, на інтересах людей та досягненні соціального ефекту.

Йдеться про стійкість громади завдяки впроваджуваній моделі державно-приватного партнерства. На думку делегатів сесії, такий підхід має чимало переваг. Зокрема, ширші можливості, які дозволяють відійти виключно від «співвідношення ціни та якості» до більш широкого, більш інтегрованого підходу «цінність для людей». При розробці проєктів такий підхід також враховує не лише фінансові критерії, але і соціальні та екологічні. Він може бути впроваджений у таких секторах міської інфраструктури як водопостачання та водовідведення, на транспорті – міській залізниці та метрополітені, в галузі поводження з побутовими відходами, енергетиці, тощо.

Крім того, обговорювались можливості промисловості щодо повторного використання відходів або їх перетворення в енергію, сприяючи таким чином розвиткові економіки замкненого циклу. Окрему увагу було приділено важливості дотримання стандартів та керівних принципів державно-приватного партнерства, а також нарощуванню потенціалу ДПП та його інтеграцію в різні сфери людського життя.

Сесія відбулась в гібридній формі - з обмеженою кількістю делегатів в залі та онлайн-включеннями учасників з різних країн.

Темою майбутнього шістдесят дев'ятого засідання Комісії у квітні 2021 року визначено сприяння економіці замкненого циклу та сталому використанню природних ресурсів у регіоні ЄЕК ООН.

Робоча група з питань державно-приватного партнерства - це міжурядовий орган, створений у 2016 році. До його складу входять понад 2000 експертів з державного та приватного сектору, громадянського суспільства та міжнародних організацій. Робоча група забезпечує платформу для різних думок щодо державно-приватного партнерства від усіх груп зацікавлених сторін.