Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Новини міста
Розпочато прийом заявок на фінансову допомогу для малого та середнього бізнесу
27
MAY

2024

Розпочато прийом заявок на фінансову допомогу для малого та середнього бізнесу

Міжнародна гуманітарна організація MercyCorps в партнерстві з громадською організацією «Вест ЮкрейнДіджитал» розпочинає прийом заявок на фінансову допомогу для малого та середнього бізнесу, що постраждав від війни, а також для підприємств, що були релоковані у м. Київ, Київську та Дніпропетровську області. Гранти видаватимуться в рамках відкритої Програми підтримки економічної стійкості України, повідомили в громадській організації.

Як зазначається в повідомленні, головною умовою отримання допомоги є створення або збереження щонайменше трьох робочих місць для ВПО або постраждалого від війни населення.

Пріоритет буде надаватися тим бізнесам, які потребують коштів для відновлення своєї діяльності. Відбір учасників здійснюватиметься на конкурсній основі. Середній розмір фінансової підтримки для відібраних заявників становить 20 000 доларів США в гривневому еквіваленті за поточним курсом Національного банку України, яка надається на придбання основних засобів.

Умови участі в програмі:

  • офіційна реєстрація та відсутність юридичних і правових перешкод для підприємницької діяльності згідно з вимогами українського законодавства;
  • створення або збереження мінімум трьох робочих місць для ВПО або постраждалого населення;
  • інвестиція власних коштів до 50% від суми фінансової допомоги.

Відбір учасників здійснюватиметься на конкурсній основі за критеріями:

  • чітка аргументація необхідності надання фінансової допомоги;
  • відповідність бізнес-ідеї умовам та цілям програми підтримки;
  • життєздатність бізнес-ідеї, яка передбачає збільшення прибутку в результаті впровадження;
  • реалістичність бізнес-плану та чітке розуміння його імплементації;
  • релевантний досвід ведення бізнесу;
  • відсутність зауважень до ділової репутації заявника.

Міжнародна гуманітарна організація MercyCorps, за фінансової підтримки Швейцарії, що надана через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (SDC) продовжує Програму підтримки економіної стійкості України.

Мета цієї програми - це допомога у відновленні бізнес-активності та подоланні наслідків війни постраждалому населенню та малому та середньому бізнесу.ㅤ

Програма реалізовується на території Дніпропетровської та Донецької області за напрямом підтримки ініціатив мікробізнесу та на території м.Києва, Київської та Дніпропетровської областей за напрямом підтримки малого та середнього бізнесу, що постраждав від війни.

За додатковою інформацією щодо участі в програмі звертайтеся до партнерської організації ГО ”Вест ЮкрейнДіджитал за телефоном +380 (97) 342 16 46

https://uerp.mercycorps.org/page/brYXAKWK