Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Новини міста
Дивитися усі
У столиці продовжено роботу пілотного проекту «Bike Sharing» – Микола Поворозник
04
APR

2019

У столиці продовжено роботу пілотного проекту «Bike Sharing» – Микола Поворозник

Із 9 квітня 2019 року у столиці продовжать тестування системи «Bike Sharing». Про це повідомив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник.

«Цей пілотний проект минулого року мав досить позитивні відгуки серед киян та гостей міста, тому і цього року продовжено його дію. Велосипеди можна буде знайти на тридцяти трьох затверджених локаціях, звичних для велолюбителів», – зазначив Микола Поворозник.

Окрім того, за його словами, наразі затверджено умови інвестиційного конкурсу з створення мережі прокату велосипедів.

«За умовами конкурсу інвестор має створити в місті Києві ще 231 пункт прокату та забезпечити наявність у них двох тисяч велосипедів, що мають бути обладнані програмним забезпеченням, GPS-трекерами та смарт-замками», – розповів Микола Поворозник.

Він зазначив, що в рамках реалізації проекту передбачено створення двох типів пунктів прокату велосипедів – площею 6 та 12 кв. м. Їх розміщення здійснюється виключно шляхом нанесення блакитною фарбою ліній на асфальті, без встановлення збірно-розбірних тимчасових конструкцій та без облаштування фундаментів. Кожен велосипед повинен бути обладнаний смарт-замком, який блокує механізм велосипеда і не дає можливості пересуватися на ньому без здійснення оплати, попереджаючи при цьому крадіжку; програмним забезпеченням для здійснення оплати послуг прокату та розблокування смарт-замка велосипеда, а також GPS-трекером, що відслідковує точне місцезнаходження велосипеда.

«Пункти прокату велосипедів з’являться в усіх районах столиці. Механізм прокату велосипедів залишиться незмінним», – зауважив Микола Поворозник.

Орієнтовна вартість реалізації інвестиційного проекту зі створення мережі «Bike-sharing» складає 33,3 млн грн.

https://kyivcity.gov.ua/news