Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Новини міста
Дивитися усі
Віталій Кличко відкрив Інвестиційний форум міста Києва - 2020
10
SEP

2020

Віталій Кличко відкрив Інвестиційний форум міста Києва - 2020

Мер Києва Віталій Кличко відкрив Інвестиційний форум міста Києва, що відбувається сьогодні в столиці.

«Я радий вітати на Інвестиційному форумі міста Києва наших гостей – шановних послів, представників міжнародних організацій, моїх колег-мерів міст, експертів, представників бізнесу! Цьогорічний форум відбувається під гаслом «Дій локально. Думай глобально». І сьогодні він є платформою, де ми можемо обговорити те, яким має бути економічний та інфраструктурний розвиток столиці і столичного регіону в нових умовах», – сказав Віталій Кличко.

Мер підкреслив, що пандемія коронавірусу стала глобальним викликом для світу.

«Влада на всіх рівнях вимушена не тільки стримувати розповсюдження вірусу і захищати здоров’я та життя людей. А й вирішувати, як допомогти бізнесу, як відновити економіку та забезпечити. Як надалі втілювати інфраструктурні проекти і розвивати наші міста. І нам потрібно не втратити ті темпи змін, що започатковані в столиці. Ми маємо і далі робити Київ комфортним європейським містом. Столиця України і столичний регіон – це фінансовий та інвестиційний центр з великим потенціалом і високим рівнем розвитку інновацій та технологій. Але найбільшою цінністю нашого міста є його люди», – підкреслив Віталій Кличко.

Він наголосив, що сьогодні в умовах пандемії міська влада робить все можливе для запобігання поширенню коронавірусу та захисту киян і надання необхідної допомоги - медичної і соціальної. Навіть в умовах боротьби з пандемією Київ продовжує оновлювати дороги і мости, будувати садочки та школи. Ремонтувати та створювати нові парки і зони відпочинку.

Мер наголосив, що сьогодні Києву потрібна стратегія, яка забезпечить розвиток бізнесу. І столиця таку стратегію розробляє.

«Пандемія в умовах припинення або обмеження транспортних потоків між країнами продемонструвала важливість розвитку та підтримки локальних виробників. Задля економічної безпеки містам необхідно мати можливість функціонувати автономно – насамперед виробляти товари першої необхідності. Саме тому локалізація економіки столичного регіону має стати одним із пріоритетів у подоланні наслідків пандемії», – зазначив мер Києва.

Віталій Кличко зазначив, що Київ відіграє важливу роль в економічному розвитку України. Столиця забезпечує понад 20% ВВП всієї держави. А частка прямих іноземних інвестицій – понад 50 % від загальнодержавного обсягу.

Також Київ – центр однієї з найбільших агломерацій серед європейських столиць за кількістю населення та територією. До асоціації «Київська агломерація» вже доєднались 19 міських та селищних рад. Тому, підкреслив Віталій Кличко, в умовах глобальної урбанізації розвиток Київської агломерації є необхідним і перспективним.

«Тому наша спільна мета сьогодні – розбудова інфраструктури та об’єднання громад Великого Києва. Створення потужного мегаполісу з комфортними умовами для його мешканців. Умовами для роботи і відпочинку. Умовами для професійного розвитку. І ми зробимо Київ і його агломерацію саме такими!» – підкреслив Віталій Кличко.

Джерело:  Офіційний портал Києва