Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Новини міста
ЄБРР схвалила нову стратегію для України, яка визначає пріоритети Банку в країні
04
FEB

2019

ЄБРР схвалила нову стратегію для України, яка визначає пріоритети Банку в країні

У 2018 році Рада директорів Європейського банку реконструкції та розвитку схвалила нову стратегію для України, яка визначає пріоритети Банку в країні на наступні п'ять років.

ЄБРР приділятиме особливу увагу проектам, які інтегруватимуть інвестиції в такі сфери, як приватизація, енергетична безпека та ефективність, фінансовий сектор, торгівля та інфраструктура.

Оперативні та стратегічні пріоритети ЄБРР в Україні будуть спиратися на наступні п'ять основних напрямків:

Сприяння приватизації та комерціалізації у державному секторі з метою підвищення конкурентоспроможності та належного врядування. Банк продовжуватиме підтримувати впровадження сучасних публічних закупівель, а також впровадження належного державного управління, стимулюватиме участь приватного сектора.

ЄБРР сприятиме верховенству права, чесній конкуренції у приватному секторі та підтримці компаніям, які використовують найкращу практику, підтримуватиме антикорупційні зусилля.

Банк сприятиме ефективності використання ресурсів і поширенню відновлюваної енергії, посиленню енергетичної безпеки шляхом ефективного регулювання, лібералізації ринку, диверсифікації, збільшенню виробництва та енергоефективності.

Також пріоритети Банку охоплюють підвищення стійкості фінансової системи шляхом зміцнення банківського сектору України, розвитку ринків капіталу.

ЄБРР інвестуватиме в поліпшення зв'язків, інфраструктури, що також сприятиме збільшенню потоків торгівлі та інвестицій в Україну, покращенню інтеграції, зближенню зі стандартами ЄС.

https://www.ebrd.com/where-we-are/ukraine/overview.html