Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Новини міста
Дивитися усі
19 громад створили асоціацію «Київська агломерація». Очолив її Віталій Кличко
10
OCT

2019

19 громад створили асоціацію «Київська агломерація». Очолив її Віталій Кличко

Мер Києва Віталій Кличко та представники 19 громад, прилеглих до столиці населених пунктів, ухвалили рішення про створення асоціації «Київська агломерація» та затвердили її статут.

Представники ще 30 громад, що планують приєднатися до асоціації, теж взяли участь у перших установчих зборах.

Як зазначив мер столиці Віталій Кличко, якого обрали головою «Київської агломерації», процес створення асоціації тривав майже два роки. За цей час провели чимало консультацій з міськими, селищними та сільськими головами, радами територіальних громад Київської області.

«Нагадаю, на початку цього процесу ми мали підтримку тільки кількох громад. Інші ж не бачили тоді підстав для створення асоціації. Але нам, усім разом, вдалося знайти порозуміння щодо сприйняття міської агломерація – як асоціації – та її переваг для всіх громад. Головним принципом створення асоціації стали рівноправні партнерські умови», – заявив Віталій Кличко.

Він наголосив, що метою асоціації є об’єднання зусиль місцевих рад для розв’язання спільних проблем територіальних громад, захисту їх прав та інтересів, а також створення умов для соціально-економічного розвитку населених пунктів та ефективного здійснення повноважень місцевого самоврядування.

«Така співпраця столиці і навколишніх міст прискорить розвиток регіону, його інфраструктури, збільшить інвестиційну привабливість великого Києва. Адже ми і так взаємопов’язані. Трудовими ресурсами, інфраструктурою, іншими чинниками. Зазначу, щодня до Києва з навколишніх міст та селищ приїжджає на роботу близько півмільйона людей. Подібні об’єднання – агломерації, метрополії – існують у всьому світі і вони показали свою ефективність. І саме Київський регіон є однією з найбільших столичних європейських агломерацій із сукупним населенням понад 4 млн. осіб. Тому ми маємо всі передумови для подальшого успішного розвитку», - підкреслив Віталій Кличко.

Він також зазначив, що в процесі створення асоціації допомагали фахівці офісу Ради Європи в Україні.

https://kyivcity.gov.ua/news/