Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Новини міста
Дивитися усі
Київ має намір розширювати партнерство з Шанхаєм
19
JUN

2018

Київ має намір розширювати партнерство з Шанхаєм

Взаємне партнерство, можливості не лише для інфраструктурної та транспортної, але й туристичної та IT-взаємодії – про це йшлося сьогодні під час зустрічі заступника голови КМДА Дмитра Давтяна з делегацією з Шанхаю на чолі з віце-мером міста Сюй Кунлін.

Сторони домовилися про розширення та поглиблення взаємної співпраці.

«Я вважаю Китай у цілому та Шанхай зокрема вкрай важливими для Києва стратегічними партнерами. І переконаний, що ми маємо розвивати не лише вже визначені нами як перспективні інфраструктурний і дорожній напрями. Я був у Китаї двічі за останні кілька місяців і розумію: країна гідна для контакту і як технологічний лідер, і як туристичний напрям. Власне, напрямів дуже багато, показники розвитку Шанхаю вражаючі, і ми хотіли б не просто переймати досвід – ми воліємо виступати повноправними партнерами із цікавими інвестиційними проектами», – підкреслив заступник голови КМДА Дмитро Давтян.

За його словами, Київ хоча і менший, однак має неабиякі перспективи для розвитку, особливо, якщо обиратиме для орієнтування міста, що розумно і планово розвиваються.

«Шанхай не лише готовий підписувати із Києвом офіційні документи – гості з Піднебесної хочуть справді теплих партнерських стосунків. І ми підтримуємо це, ми налаштовані на те, щоб бути взаємно корисними», – наголосив Дмитро Давтян.

Наступним кроком має бути робочий візит українських посадовців до китайського мегаполісу, а також участь України у Першій китайській міжнародній виставці імпорту, яка відбудеться у листопаді у Шанхаї. Участь у виставці вже підтвердили 128 країн, наголосили гості.