Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Новини міста
Дивитися усі
Київ та одинадцять європейських міст уклали спільну декларацію
01
DEC

2022

Київ та одинадцять європейських міст уклали спільну декларацію

Київ і Брюссель, Париж, Рим, Гельсінкі, Познань, Подгориця, Берлін, Ліон, Рига, Сараєво та Вільнюс уклали спільну декларацію про об’єднання зусиль для забезпечення швидкої та стабільної відбудови зруйнованих російськими атаками міських територій столичного регіону. Церемонія підписання відбулась в рамках Інвестиційного форуму міста Києва-2022: «Великий Київ: Стійкість. Інновації. Сталий розвиток», що проходить сьогодні у Брюсселі.

Міста домовились про взаємну підтримку у кризових ситуаціях і допомогу гуманітарного та технічного характеру, а також щодо посилення економічних, культурних та суспільних відносин у майбутніх проєктах. Київ і Брюссель погодили також співпрацю у сферах розвитку міст, а саме в питаннях інвестицій, діджиталізації та економічній сфері. Як йдеться в документі, «проекти відбудови мають сприяти створенню безпечних, процвітаючих та придатних для життя міських територій».

Приєднатись до спільної декларації можуть також інші міста, солідарні у прагненні допомогти у післявоєнному відновленні та сталому розвитку Києва і його прилеглих територій.

Також у рамках Інвестиційного форуму міста Києва-2022: «Великий Київ: Стійкість. Інновації. Сталий розвиток» підписано Угоду про побратимство між містами Київ та Дублін, Меморандум про взаєморозуміння між містами Київ та Гельсінкі, а також Угоду про встановлення дружніх відносин між містами Київ та Сараєво.