Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Новини міста
Дивитися усі
Київрада підтримала початок підготовки до інвестконкурсу з будівництва ЖК
02
DEC

2021

Київрада підтримала початок підготовки до інвестконкурсу з будівництва ЖК

Депутати Київради ухвалили рішення, яке дозволяє розпочати процедуру підготовки до конкурсу із залучення інвестора для будівництва багатофункціонального житлового комплексу на вул. Краснова, 25 у Святошинському районі. Відповідне рішення підтримав 61 депутат. Про це повідомив Департамент економіки та інвестицій КМДА.

Зведення житлового багатофункціонального комплексу планується на території автобусного парку №4, балансоутримувачем якого є КП «Київпастранс». Даний об’єкт не функціонує щонайменше 7 років, і комунальне підприємство не планує використовувати цю територію та об’єкти на ній за первісним призначенням.

За даними земельного кадастру, площа земельної ділянки на вул. Краснова, 25 становить 3,2 га. Зараз там розташовані 30 будівель та споруд комунальної власності загальною площею 13 000 кв. м.

Рішенням Київської міської ради від 21.05.2015 року № 512/1376 затверджено детальний план території у межах вул. Академіка Кржижановського, б-ру Академіка Вернадського, вул. М. Краснова, залізничної колії у Святошинському районі, яким підтверджено можливість реалізації проекту.

Як зазначає Департамент економіки та інвестицій КМДА, знесення об’єктів комунальної власності територіальної громади Києва можливе винятково після визначення переможця інвестиційного конкурсу, укладення з ним інвестиційного договору та відшкодування інвестором вартості будівель і споруд, що підлягають знесенню.

Джерело: https://kyivcity.gov.ua/news/