Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Новини міста
Київські підприємства можуть подати проєктні пропозиції в рамках програми розвитку Дунайського макрорегіону
22
DEC

2023

Київські підприємства можуть подати проєктні пропозиції в рамках програми розвитку Дунайського макрорегіону

З 27 листопада 2023 р. по 29 березня 2024 р. Фонд початкового фінансування (Seed Money Facility) Європейської Стратегії Дунайського Регіону приймає проектні пропозиції для розвитку Дунайського макрорегіону. Про це повідомляє Міністерство соціальної політики України в рамках оголошення другого конкурсного відбору проектів для фінансування в межах Дунайської регіональної програми на 2021–2027 роки в рамках реалізації Стратегії ЄС для Дунайського регіону (далі – ЄСДР).

ЄСДР є однією з чотирьох макрорегіональних стратегій ЄС, що спрямована на зміцнення транснаціонального співробітництва в регіоні, подолання диспропорцій в його соціально-економічному розвитку, об’єднання та координацію зусиль усіх учасників для втілення спільних проектів. У рамках ЄСДР країни, що не є членами ЄС, співпрацюють на рівних умовах з країнами - членами ЄС за 12 пріоритетними напрямами, що сприяє більшій згуртованості народів Дунайського макрорегіону та прискоренню євроінтеграційних процесів.

Основна увага приділятиметься підготовці проектів, що відповідають 12 пріоритетним напрямам ЄСДР, які будуть реалізовані та профінансовані за будь-якою схемою фінансування, доступною в регіоні.

Фонд початкового фінансування – це стартовий крок для підготовки проектів до національного, європейського, транснаціонального чи транскордонного фінансування, а також для залучення підтримки від приватних інвесторів, міжнародних фінансових установ чи державно-приватного партнерства.