Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Новини міста
Дивитися усі
На Міжнародному форумі «Майбутнє Києва», представили проєкт нового Генплану столиці
17
DEC

2019

На Міжнародному форумі «Майбутнє Києва», представили проєкт нового Генплану столиці

Відкрив захід мер Києва Віталій Кличко. Форум дав старт процесу ознайомлення громадськості столиці з проєктом основного містобудівного документа міста, який має стати платформою для інноваційних рішень та сприяти успішній реалізації стратегії розвитку міста Києва, повідомляє офіційний портал Києва.

Міжнародний Форум організований КО «Інститут генерального плану міста Києва» та Департаментом містобудування та архітектури Київської міської державної адміністрації. Участь у заході взяли кваліфіковані експерти, відомі архітектори, урбаністи, вчені. Серед них: експерт Ради Європи Гуінка Тчавдарова, директор Департаменту міського розвитку та планування мерії Лейпцига Штефан Хайніг, експерт Світового Банку Антоніо Нуньєз.

На форумі, окрім презентації проєкту Генплану, відбулись також панельні дискусії: «Формування Київської агломерації. Компактний розвиток Києва», «Транспорт, вулиці, дороги», «Екологія. Зелені зони» і «Збереження культурної спадщини та цінного ландшафту». Під час обговорення іноземні та вітчизняні експерти поділились досвідом, своїми думками і рекомендаціями, щодо основних напрямків містобудівної політики та проєкту Генерального плану столиці.

Серед принципових моментів нового Генплану Києва, що розроблявся з 2009 року, – те, що в ньому відображені, зокрема, і пропозиції киян, отримані при проведенні громадських слухань.

За допомогою експертів Ради Європи, мерії Лейпцига розробники Генплану міста Києва вивчали досвід європейських країн з просторового планування великих міст. У проєкті враховані європейські принципи територіального планування щодо раціонального використання існуючих територіальних ресурсів, компактності міста та збереження енергоресурсів, сталої мобільності.

Уже на початку 2020 року розпочнуться громадські слухання щодо актуалізованого проєкту Генерального плану столиці. Кияни нададуть нові пропозиції до проєкту, які будуть розглянуті та ураховані в установленому законом порядку.