Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Новини міста
Столиця готова до впровадження проектів державно-приватного партнерства – Микола Поворозник
06
JUN

2018

Столиця готова до впровадження проектів державно-приватного партнерства – Микола Поворозник

Столиця готова до впровадження проектів державно-приватного партнерства, зокрема, спрямованих на потреби людей. Про це заявив перший заступник голови КМДА Микола Поворозник під час виступу на відкритті Міжнародної конференції «Впровадження державно-приватних партнерств, спрямованих на потреби людей: кращі міжнародні практики та рекомендації для України і країн-сусідів».

«Ми раді приймати у себе відомих фахівців у сфері державно-приватного партнерства, які знайшли час поділитися з нами своїм досвідом та знаннями щодо відбудови сучасної інфраструктури, яка є критичною для досягнення Цілей сталого розвитку ООН до 2030 року. Київ робить лише перші кроки у напрямі залучення приватного бізнесу для реалізації масштабних інфраструктурних проектів на умовах державно-приватного партнерства, але ми вже зрозуміли, наскільки це складна та відповідальна справа, яка потребує висококваліфікованих співробітників та розвинутого інституційного середовища», – розповів Микола Поворозник.

Він зазначив, що мета конференції – вивчення і обмін міжнародним досвідом щодо впровадження державно-приватних партнерств, у першу чергу спрямованих на потреби людей, із метою подальшої імплементації цієї моделі в Україні.

«Затверджений ООН Порядок денний до 2030 року «План дій для людей, планети та процвітання» поставив перед усіма країнами світу складні та амбіційні завдання щодо забезпечення сталого розвитку. Резолюцією ООН визнається важливість участі в досягненні Цілей Сталого Розвитку приватного сектора: як транснаціональних компаній, так і мікропідприємств, кооперативів, інститутів громадянського суспільства та благодійних організацій. Державно-приватне партнерство є одним із основних інструментів у досягнення Цілей сталого розвитку», – зауважив Микола Поворозник.

За його словами, Київ є і далі має бути прикладом, локомотивом економічних перетворень в Україні, зокрема, шляхом упровадження проектів державно-приватного партнерства, які мають забезпечити:

- стале економічне зростання;

- підвищення якості життя людей;

- поліпшення стану навколишнього середовища;

- залучення для досягнення зазначених цілей бізнесу та громадськості.

«Впевнений, що цей захід стане поштовхом для впровадження проектів державно-приватного партнерства в Україні, залучення додаткових фінансових ресурсів, зокрема і міжнародних партнерів, забезпечення трансферу технологій для реалізації важливих інфраструктурних проектів в Україні», – підсумував Микола Поворозник.