Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Новини міста
Дивитися усі
КМДА презентувала ініціативи у сфері державно-приватного партнерства
06
JUN

2018

КМДА презентувала ініціативи у сфері державно-приватного партнерства

Столиця презентувала ініціативи у сфері державно-приватного партнерства під час міжнародної конференції «Впровадження державно-приватних партнерств, спрямованих на потреби людей: кращі міжнародні практики та рекомендації для України і країн-сусідів». Заступник директора Департаменту економіки та інвестицій – начальник управління з питань інвестиційної та зовнішньоекономічної політики Олег Світличний розповів учасникам заходу про підготовку проектів ДПП із безпеки дорожнього руху, реорганізації публічної інфраструктури лікарень та створення системи «Tram-Train».

«Реалізація проекту «Впровадження системи фіксації порушень у сфері забезпечення безпеки дорожнього руху в автоматичному режимі у місті Києві» шляхом використання механізму державно-приватного партнерства дозволить місту залучити не тільки позабюджетне фінансування, а й надійного оператора для подальшого управління системою. Проект має величезне соціально-економічне значення, оскільки зменшуючи кількість ДТП, створюючи робочі місця та підвищуючи культуру керування транспортними засобами в місті, цей проект одночасно забезпечить додаткові фінансові надходження до бюджету міста», – зазначив Олег Світличний.

Він додав, що наразі місто вже отримало відповідну ініціативу від приватного партнера, розроблено техніко-економічне обґрунтування та за результатами опрацювання ініціативи підготовлено проект висновку.

«Одним із пріоритетів міських реформ є організація публічної інфраструктури закладів охорони здоров’я у рамках ДПП. Наразі такий проект розроблено спільно з IFC. Він передбачає об’єднання чотирьох існуючих лікарень в одну, новозбудовану. Проте реалізація подібних масштабних проектів потребує значного фінансування як проектних, так і будівельних робіт. Крім того, важливим аспектом залишається успішний міжнародний досвід реалізації таких проектів, який ми вивчаємо», – зауважив Олег Світличний.

Він окремо розповів про створення дворежимної рейкової системи «Tram-Train» від житлового масиву Троєщина до Караваєвих дач.

«У рамках забезпечення транспортного сполучення для мешканців житлового масиву Троєщина та лівого берега з центром міста ключовою транспортною інфраструктурою планується створення дворежимної рейкової системи. Вона без значного втручання у вже існуючу рейкову інфраструктуру міста дозволить поєднати лівий і правий береги додатковою швидкісною системою громадського транспорту», – розповів Олег Світличний.

За його словами, для реалізації проекту «Tram-Train» важливим залишається пошук партнера із відповідним досвідом реалізації аналогічних проектів.