Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Новини міста
Дивитися усі
Віталій Кличко: «Київ демонструє впевнене зростання позицій у міжнародних рейтингах»
17
SEP

2019

Віталій Кличко: «Київ демонструє впевнене зростання позицій у міжнародних рейтингах»

Протягом кількох останніх років Київ демонструє зростання позицій української столиці в міжнародних рейтингах. Про це заявив мер Києва Віталій Кличко під час виступу на Invest in Kyiv Forum 2019, який відбувається у столиці.

За словами мера, це свідчить про поліпшення умов для ведення бізнесу та інвестиційну привабливість міста.

«За результатами дослідження міжнародної організації Transparency International Київ увійшов до списку шести європейських столиць із найпрозорішим управлінням. Із 26-ти міст. У рейтингу Світового банку Doing Business Київ, у порівнянні з минулим роком, піднявся на 5 позицій. У рейтингу придатності для життя – на 13 позицій. За результатами конкурсу fDi Location Awards Київ увійшов до топ-10 найуспішніших міст світу за рентабельністю бюджетних інвестицій, а також отримав відзнаку за зниження бюрократії. А у рейтингу «100 місць світу для подорожі в 2018 році: від найдорожчих до найдешевших» Київ очолив рейтинг міст світу для найбільш економної подорожі. Порівнювались витрати на проживання, харчування та напої, вартість таксі, а також на вирішення непередбачених медичних проблем», – наголосив Віталій Кличко.

Він зазначив, що столиця вже визначила основні напрямки спеціалізації міста. Це – IT-технології, промисловість та креативна індустрія.

«Основою майбутніх перетворень у столиці і в регіоні мають стати інноваційні високотехнологічні виробництва та сектор стартапів. Водночас, підтримка малого та середнього підприємництва сприятиме підвищенню позиції Києва за рейтингом Doing Business щодо легкості ведення бізнесу. А значить – і більшій довірі закордонних партнерів», – наголосив Віталій Кличко.

Під час форуму fDi Intelligence (підрозділ Financial Times) презентує систему GIS Planning. Це інноваційний продукт, розроблений у Силіконовій долині. Інтерактивна система, вбудована на веб-сайт: https://www.kyivbusinessnavigator.com/, надає потенційним інвесторам докладну інформацію про можливості і потенціал Києва.

Головна тема Invest in Kyiv Forum 2019 – формування стратегії створення та розвитку Київської агломерації. Іноземні та українські інвестори, представники муніципалітетів європейських міст, органів місцевого самоврядування та ділової спільноти столиці розглядають різні аспекти стратегії розвитку київського регіону. Серед спікерів форуму: мер Кракова Яцек Майхровский, віце-мер Будапешта Габор Багді, керівник Google Marketing Solutions у країнах Центральної та Східної Європи Ніна Левчук, керівник бізнесу корпорації Cisco в Україні Сергій Мартинчук, арт-директор PinchukArtCentre Бйорн Гельдхоф та засновник музичного фестивалю Atlas Weekend Дмитро Сидоренко.