Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Новини міста
Дивитися усі
Віталій Кличко: «За два роки понад 75 тисяч разів кияни та гості міста скористалися послугами громадського велопрокату»
03
JUL

2020

Віталій Кличко: «За два роки понад 75 тисяч разів кияни та гості міста скористалися послугами громадського велопрокату»

За два роки понад 75 тисяч разів кияни та гості міста скористалися послугами громадського велопрокату. Про це Віталій Кличко заявив під час онлайн прес-конференції, відповідаючи на запитання, отримані від ЗМІ.

«У Києві стрімко набуває популярності система громадського велопрокату, яку ми разом із інвесторами проекту презентували два роки тому. За цей час понад 75 тисяч разів кияни та гості міста скористалися послугами громадського велопрокату. І якщо два роки тому ми починали з 33-ох станцій прокату, то сьогодні їх вже 302. Значно збільшилась і кількість велосипедів, що можна взяти на цих станціях. Їх вже більше тисячі одиниць. А буквально за тиждень-два, як запевнили інвестори, вони завезуть іще тисячу таких байків», – сказав Віталій Кличко.

За його словами, цього року сервіс прокату велосипедів Nextbike здійснив ребрендинг: змінив назву на Bikenow, запустив новий додаток та знизив вартість разової поїздки.

Мер столиці також показав коротке відео з одного з таких пунктів прокату.

Віталій Кличко зазначив, що міська влада кілька років тому розпочала і продовжує облаштовувати велодоріжки у столиці. Сьогодні їх сумарна довжина – майже 100 км. Ще 17 км – загальна довжина смуг громадського транспорту, де, в рамках експерименту, дозволений рух на велосипеді. І на всіх вулицях, які оновлюють у столиці, облаштовують велодоріжки.

«Сьогодні на прохання велоспільноти Києва триває облаштування велозаїзду з Набережного шосе на міст Метро. Завершити роботи плануємо в середині липня. Також ми встановили першi велопарковки бiля соцiальних установ, станцiй метро i адмiнiстративних будiвель. Протягом літа таких парковок значно побільшає», – підкреслив Віталій Кличко. 

Джерело: https://kyivcity.gov.ua/news