Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Новини міста
Віталій Кличко зустрівся з делегацією американської організації RDI
18
MAY

2023

Віталій Кличко зустрівся з делегацією американської організації RDI

Голова Асоціації міст України, мер Києва Віталій Кличко у столичній мерії зустрівся з делегацією американської некомерційної організації «The Renew Democracy Initiative» (RDI) на чолі з Президентом правління та колишньою сенаторкою США Гайді Гайткемп. Обговорили подальшу допомогу Україні та Києву.

«Я дякую за вашу підтримку та допомогу. Знаю, що з початку повномасштабного вторгення росії RDI надала понад 7 млн дол. для забезпечення гуманітарних потреб в Україні. Ці кошти були спрямовані на зведення 50 модульних будинків для вимушених переселенців. У Бучі, Миколаєві, Кривому Розі профінансували встановлення мобільних установок для очищення води. Зараз плануєте встановити таке обладнання в Макарові. Це справді допомога для нас. Дякую і за чотирі тисячі бронежилетів, які рятують життя наших захисників на фронті. Знаю і про вашу співпрацю з волонтерськими організаціями. Зокрема, з фондом «Повернись живим». А також – за постійні консультації наших військових», – сказав Віталій Кличко.

Він підкреслив, що столиця України залишається ціллю номер один для ворога. Агресор постійно атакує місто з повітря. Наразі пріоритетом для київської влади є забезпечення безперебійної роботи міських служб з надання якісних послуг у цей складний час. Зокрема, це стосується роботи громадського транспорту, медичних установ, комунальних служб та забезпечення функціонування критичної інфраструктури.

Також столична влада працює над модернізацією системи сповіщення, прагне зробити місто максимально комфортним та безпечним для людей.

«І ця війна показала, що нові стратегії та нові знання, можуть допомогти перемагати на полі бою велику «варварську орду». Ваш досвід у різних сферах – величезний. Дякую вам, що використовуєте його для допомоги українцям. І впевнений, що ця зустріч допоможе у нашій подальшій співпраці. Зокрема, також і щодо удосконалення системи безпеки Києва», – наголосив мер столиці.

Віталій Кличко підкреслив, що важливим завданням сьогодні є подальше втілення демократичних реформ в Україні, розвиток ефективного партнерства між владою та громадянським суспільством, посилення місцевого самоврядування – задля відбудови країни та столиці, успіху України.