Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Новини міста
Дивитися усі
Віталій Кличко зустрівся з делегацією ЄБРР
24
MAR

2021

Віталій Кличко зустрівся з делегацією ЄБРР

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з делегацією Європейського банку реконструкції та розвитку на чолі з президентом Оділь Рено-Бассо, яка перебуває в Києві з візитом.

Віталій Кличко подякував ЄБРР за підтримку та системну співпрацю, що триває вже не один рік.

«ЄБРР – наші міжнародні партнери, які завжди підтримують Київ у прагненні до розвитку та в реалізації ключових інфраструктурних проектів», – сказав мер Києва.

Він зазначив, що за цей час уже реалізували чимало важливих проектів. Сьогодні в рамках співпраці з Європейським банком реконструкції та розвитку в столиці втілюють проекти щодо оновлення рухомого складу громадського транспорту комунальних підприємств «Київпастранс» та «Київський метрополітен». Ідеться про закупівлю нових трамваїв і вагонів метро, комплексну реконструкцію трамвайних ліній і капітальний ремонт мосту Метро.

«Цього року ми плануємо завершити погашення позик за кредитними угодами 2007 року, що дозволили закупити 202 нових тролейбуси, 185 автобусів та 50 вагонів метро», – зазначив Віталій Кличко.

За словами мера Києва, іншим масштабним проектом вартістю до 140 млн євро є модернізація системи централізованого теплопостачання столиці, що передбачає комплексну реконструкцію обладнання ТЕЦ та інших критично важливих об’єктів теплоенергетичного комплексу міста. Позику на реалізацію проекту ЄБРР надав місту в рамках програми «Зелені міста».

Одним із ключових елементів програми є План дій, за яким муніципалітети системно оцінюють, пріоритизують та розв’язують першочергові екологічні проблеми, з якими стикаються.

Віталій Кличко повідомив про прогрес міської влади в цьому напрямі.

«Наразі здійснили технічну оцінку та визначили пріоритетні екологічні виклики міста. Після їх обговорення з експертним середовищем та громадськістю, спільно з консультантами, ми перейдемо до розробки безпосередньо Плану дій», – підкреслив мер столиці.

Зі свого боку Президент ЄБРР Оділь Рено-Бассо наголосила на зацікавленості ЄБРР у співпраці з муніципалітетом, адже Київ є локомотивом змін та перетворень в Україні. Зокрема, йшлося про підтримку реконструкції дорожньої та транспортної інфраструктури та екологічні проекти.

«Ми бачимо ті ж пріоритетні напрями співробітництва: дороги, мости, транспортна та екологічна інфраструктура. Ми готові до більш тісної співпраці. І готові й надалі надавати підтримку та залучати інвестиції, аби сприяти сталому розвитку міста в умовах глобальних викликів», – зазначила вона.

Програма ЄБРР «Зелені міста» була створена, щоб допомогти містам-партнерам досягти кращого і більш стійкого майбутнього. Зокрема, щоб міста могли зберегти та покращити стан екологічних ресурсів і розумно їх використовувати, послабити вплив і адаптуватися до ризиків кліматичних змін, а також, щоб екологічна політика міст допомагала покращувати благополуччя мешканців. З цією метою Банк сприяє містам-партнерам у розробці та реалізації вже вказаного Плану дій, залученні «зелених» інвестицій та надає технічну підтримку, щоб інвестиції в екологічну інфраструктуру були ефективними.

https://kyivcity.gov.ua/news/