Інвестиційний паспорт
uaUA enEN
+38 (044) 288-03-11
Пн - Пт: 9.00 - 18.00
Новини міста
Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга та обговорив подальшу допомогу німецьких партнерів Києву
04
APR

2023

Віталій Кличко зустрівся з мером Гамбурга та обговорив подальшу допомогу німецьких партнерів Києву

Мер Києва Віталій Кличко зустрівся з мером міста Гамбурга Петером Ченчером. Він подякував за підтримку та допомогу Гамбурга українській столиці. Вже сьогодні на шляху до Києва три міських автобуси, які надали німецькі партнери. Мер Гамбурга запевнив у подальшій допомозі Києву – як в нинішніх найгостріших потребах, так і в майбутній відбудові столиці України. Про це Віталій Кличко написав на своїй сторінці у Facebook.

Також обговорили з паном Петером Ченчером допомогу німецьких партнерів у забезпеченні Києва системами зв’язку для екстрених випадків (у разі вимкнень світла). «Вони необхідні сьогодні, зокрема для станцій швидкої допомоги, рятувальників, комунальних служб», – повідомив Віталій Кличко. Він додав, що сьогодні для Києва дуже важливе питання безпеки його мешканців. Столиця потребує обладнання для новітньої системи оповіщення, яку вже почали встановлювати. Йдеться про систему для оголошення повітряної тривоги. Щоб розвинути цю систему місту необхідно більше приладів, які працюють автономно, коли немає світла.

«Прикладом системи, яку Київ встановлює зараз, є, зокрема, німецька. Мер Гамбурга запевнив у подальшій допомозі Києву – як в нинішніх найгостріших потребах, так і в майбутній відбудові столиці України. Також ми з Володимиром поспілкувалися з німецькими ЗМІ та закликали і німецьку владу, і німецьке суспільство до подальшої підтримки України та надання всієї необхідної допомоги для нашої перемоги та встановлення миру в Європі», – підкреслив Віталій Кличко.

Нагадаємо, Київ та Гамбург стали стратегічними партнерами та домовилися про підтримку в кризові часи й підписали «Угоду заради солідарності та майбутнього» 24 квітня 2022 року.